رئیس اورژانس اجتماعی از ارائه خدمات متنوع اجتماعی، روانی، حقوقی، بهداشتی و رفاهی به دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی به شکل شبانه روزی در ۳۱ مرکز استان خبر داد.
رضا جعفری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز «ندای مهر» برای ارائه خدمات روانی و اجتماعی به دختران و خانوادهها از سال ۹۴ تا کنون گفت: از جمله برنامههای سازمان بهزیستی در سال جدید این است که این مراکز در تمام استانهای کشور راهاندازی شوند.
وی با بیان اینکه دختران و زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه، به دلایل گوناگون ازجمله وابستگی اقتصادی و مالی به سرپرستان، قوای جسمانی، نگرش فرهنگی به زنان و دختران به عنوان جنس دوم، تبعیض و شکاف جنسیتی، فرصتهای نابرابری در حوزه آموزش و اشتغال از جمله آسیبپذیرترین اقشار گروهای اجتماعی در جامعه هستند، گفت: این در حالی است که تحقق اهداف توسعه پایدار نیازمند مشارکت کامل زنان و دختران در عرصههای گوناگون زندگی و تامین امنیت روانی واجتماعی آنان با توجه به نقش بی بدیل آنها در جامعه پذیری و تربیت و پرورش نسل آینده و انتقال میراث فرهنگی و تامین فضای آرامش در خانواده است.
رئیس اورژانس اجتماعی با تأکید بر اینکه سلامت خانواده وابسته به سلامت روانی و اجتماعی دختران و زنان است، افزود: با این حال عواملی چون اعتیاد سرپرستان، فقر اقتصادی و معشیتی، اعمال خشونت در خانواده، طلاق و جدایی، بروز اختلالات و بیماریهای روانی، مانع از ایفای کارکرد موثر خانواده و آسیبپذیری آن میشود.
جعفری با اشاره به اینکه در این شرایط سازمان بهزیستی مطابق با اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی و سایر اسناد بالادستی از جمله ماده واحده لایحه قانونی مربوط به تشکیل این سازمان و برنامههای توسعه ، اقتصادی و اجتماعی و ... به عنوان متولی اصلی کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی است، اظهار کرد: به همین دلیل این سازمان مبادرت به راهاندازی مراکز ویژه حمایت از توانمندسازی گروههای هدف کرده است که از این جمله میتوان به تاسیس «خانه سلامت» ویژه ساماندهی دختران فراری اشاره کرد.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی در ۳۱ مرکز استان به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات متنوع اجتماعی، روانی، حقوقی، بهداشتی و رفاهی به دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی می پردازد، تصریح کرد: درعین حال تنوع و گسترش آسیبهای اجتماعی به ویژه در چند دهه گذشته سبب اتخاذ رویکردهای فعال و انعطافپذیر با هدف مداخله زود هنگام وتخصصی از سوی بهزستی مانند شناسایی و جذب گروههای هدف پیش از بروز و مزمن شدن آسیبها، تقویت سیاست اجتماع محور با محوریت مشارکت اجتماعی ذینفعان به فرد، خانواده، جامعه محلی و سازمانهای تخصصی شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر