با گذشت بیش از ۷۰ روز از بازداشت فعالان محیط زیستی در ایران، وضعیت پرونده این بازداشت شدگان همچنان مشخص نیست. در همین زمینه خواهر سام رجبی گفت که هر روز دعا میکنم برادرم زنده باشد و بی خبری دلیل خاصی نداشته باشد. دست ما از همه جا کوتاه است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، کتی رجبی، خواهر سام رجبی درباره آخرین وضعیت برادرش که از اوایل بهمنماه سال گذشته بازداشت شده است، گفت که برادرش هفته اول فروردین یک ملاقات حضوری با مادرش داشته است.
خانم رجبی به بیبیسی فارسی گفت: “اینطور که به من گفته شد حال روحی خوبی نداشته، دو ماه در انفرادی بوده، بشدت لاغر شده و میلرزیده. به سام گفته شده میتواند تقاضای لباس و غذا کند که سام از مادرش تقاضای نان کرده اما از آن زمان تاکنون تماس کاملا قطع شده است.”
خانم رجبی درباره تماسهایی که به تازگی از تلگرام سام گرفته شده گفت: “خواهرم در سفر است و در هتل تماس تلفنی از سام میبیند، چرا چنین برخوردی میکنند؟ چرا از تلفن سام با ما تماس میگیرند. این بیخبری واقعا نگران کننده است. هر روز دعا میکنم که زنده باشد و بی خبری دلیل خاصی نداشته باشد. دست ما از همه جا کوتاه است.”
کتایون رجبی همچنینی درباره درخواست برای وکیل گفت: “چرا قانون اجرا نمیشود؟ چرا اجازه وکیل نمیدهند، وکیل وکالت نامه را فرستاده تا سام امضا کند اما هفته پیش اعلام کردند که وکالتنامه را گم کردهاند.”
خانم رجبی گفت لیلی هوشمند افشار مادر سام (همسر دوم پدرش) شدیدا بیمار است و غیر از سام کسی را برای مراقبت ندارد: “این زن بیمار است، به سختی حرکت میکند، چرا با او اینگونه برخورد میکنند، کسی هم پاسخگو نیست.”
هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز و کاووس سیدامامی اوایل بهمن ماه امسال دستگیر شدند.
دو هفته بعد از بازداشت به خانواده آقای امامی اعلام شد که او در زندان “خودکشی” کرده و جان باخته است.
در ادامه روند بازداشتها حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع، عبدالرضا کوهپایه و علیرضا فرهادزاده نیز در هفتههای اخیر بازداشت شدهاند.
سخنگوی قوه قضاییه و دادستان تهران پیشتر اعلام کردند که اتهامات بازداشت شدگان مرتبط با جاسوسی است.
در همین زمینه بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشگاهیان و فعالان مدنی نیز با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به حسن روحانی، خواستار ابهام زدایی درباره مرگ کاووس سیدامامی در زندان شده بودند.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل نیز بیانیهای در اسفند ماه امسال در تقبیح اتهام جاسوسی علیه فعالان زیست محیطی ایران منتشر کرد و مقامات جمهوری اسلامی را به قطع پیگرد فعالان زیست محیطی فرا خوانده بود، این بیانیه واکنشی بود به مرگ کاووس سیدامامی، بنیانگذار و مدیر “موسسه حیات وحش میراث پارسیان” که در بازداشتگاه جان باخت و علت مرگش خودکشی اعلام شد.
سخنگوی قوه قضاییه و دادستان تهران پیشتر اعلام کردند که اتهامات بازداشت شدگان مرتبط با جاسوسی است.
همچنین ۴ اسفندماه نیز مقامهای امنیتی ایران در سکوت کامل خبری، سه فعال محیط زیستی دیگر وابسته به “موسسه حافظان طبیعت لاوردین” را در روزهای پایانی بهمن ماه در بندر لنگه از توابع استان هرمزگان بازداشت کردهاند.
رامین سید امامی، فرزند کاووس سید امامی در حساب اینستاگرامش، با اعلام خبر خروج خود و برادرش از کشور گفته بود که مامورین فرودگاه در آخرین لحظات مانع خروج مادرش از ایران شدهاند.
در همین راستا، وزیر خارجه کانادا ،کریستیا فریلند در حساب توییترش با اشاره به ممنوعالخروجی مریم ممبینی ، همسر کاووس سید امامی خواستار اجازه بازگشت وی به کانادا به عنوان شهروند کانادا شد.
اواخر اسفندماه سال گذشته نیز عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد فعالان محیط زیست بازداشت شده گفته بود “اطلاعات دقیقی در این مورد ندارم. رئیس جمهوری گروه چهار نفرهای را برای پیگیری این موضوع و انجام مذاکرات مامور کرده اسا؛ ما هم منتظریم ببینیم که چه میشود اما امیدوارم هر چه سریعتر تکلیف این افراد روشن شود. اگر کسی مقصر است طبق قانون با او برخورد شود و اگر کسی مقصر نیست هر چه سریعتر آزاد شود”.
لازم به یادآوری است، دادستان تهران در تاریخ ۲۱ بهمن ماه سال گذشته دادستان خبر از “شناسایی و دستگیری چند متهم مرتبط با یک پرونده جاسوسی” که “در قالب اجرای پروژههای علمی و محیط زیستی نسبت به جمعآوری اطلاعات طبقهبندی کشور در حوزههای استراتژیک اقدام میکردند” داد. گزارشات دریافتی حاکی است بازداشت شدگان ۶ تن از سرشناس ترین فعالان محیط زیست و حیات وحش ایران هستند که بعضا در پروژه هایی با سازمان ملل در حال همکاری بودند. علاوه بر بازداشت غیرمنتظره این افراد فرزند “کاووس سیدامامی” یکی از بازداشت شدگان سرشناس این پرونده تایید کرد که “خودکشی منجر به مرگ” پدرش در بازداشتگاه به اطلاع خانوادهاش رسیده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر