رتبه هفتم ورزش بانوان آذربایجان شرقی در کشور/ لزوم توجه بیشتر به استعدادهای ورزشی زنان؟

راساس آمارها ، سهم زنان در ورزش بسیار پایین است و با وجود 5 ساعت اوقات فراغت برای بانوان برنامه ریزی هایی که دراین باره صورت گرفته ، موضوع بسیارمهم وحیاتی است. ر ئیس گروه توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفته: با توجه به جمعیت چشمگیر بانوان کشور و حضور موفق آنها درعرصه های ورزشی، برنامه ریزی و طراحی رقابت های ورزشی برای بانوان و افرایش توان مربیان گره گشای توسعه ورزش بانوان آذربایجان شرقی است.




به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس مرکز آذربایجان شرقی - تبریز، محرم محمدیان - براساس آمارها ، سهم زنان در ورزش بسیار پایین است و با وجود 5 ساعت اوقات فراغت برای بانوان ، برنامه ریزی هایی که دراین باره صورت گرفته ، موضوع بسیارمهم وحیاتی است.



ر ئیس گروه توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی ،معتقداست:با توجه به جمعیت چشمگیر بانوان کشور و حضور موفق آنها درعرصه های ورزشی، برنامه ریزی و طراحی رقابت های ورزشی برای بانوان و افرایش توان مربیان گره گشای توسعه ورزش بانوان آذربایجان شرقی است.



لیلاجاویدان افزود: برای جذب اعتبار باید هیات های ورزشی و ادارات ورزش و جوانان شهرستان ها با طرح و برنامه برای جذب اعتبار اقدام کنند و در این راستا می توانیم با برگزاری رویدادهای ورزشی در سطح استان متناسب با ظرفیت های ورزش بانوان استان و آمایش سرزمینی اعتبارات خاصی را برای ورزش بانوان استان جذب کرد.



وی گفت: باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا دختران جوان و مادران ما ورزش را به عنوان یکی از 5 اولویت خود برای اوقات فراغت در زندگی قرار دهند تا سالم بمانند.



وی ، با بیان اینکه ، کمک به توسعه حضور دختران و زنان در ورزش با هدف توسعه سلامت جسمانی و روحی آنها بوده و این اقدام به ساختن جامعه ای سالم و شاداب منجر می شودگفت: یکی از مهمترین محورها در حوزه ورزش زنان افزایش سهم آنها در تامین تندرستی زنان، دختران و خانواده ها است و در این زمینه ٢٠برنامه تدوین شده و برخی از آنها در حال اجرا است.



جاویدان، دومین محور این برنامه میان مدت را، افزایش سهم ورزش زنان در ارتقاء، هویت، عزت و افتخار زنان ورزشکار در میدان های رقابت و مجامع بین المللی دانست و افزود: در تحقق این هدف کلان با توجه به در پیش بودن بازی های آسیایی 2018 و المپیک 2020 گام های خوبی برداشته شده است.



معاون امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت: ورزش بانوان استان، در ۱۲ رشته قابلیت قهرمانی کشوری و آسیایی دارد که برای تحقق این مهم نیازمند سرمایه گذاری است.



بر این اساس، رشته های تکواندو، ووشو، جودو، سوارکاری، دو و میدانی، کبدی، تیرو کمان، شمشیربازی، قایقرانی، ژیمناستیک، تنیس روی میز و ورزش معلولان و جانبازان ، ازمهمترین اولویت ها ی این بخش ،تعیین شده است.



وی ،میزان افسردگی بانوان استان نسبت به میانگین کشوری را بیشتر دانست وگفت: باید اقدامات عاجل و فوری برای تغییر این وضع به عمل آید.



جاویدان، نشاط را حلقه مفقوده حوزه های اجتماعی و ورزشی بانوان آذربایجان شرقی برشمردوافزود: کاهش سن افسردگی به ۹ سال و بروز بیماری هایی همچون سکته های مغزی و قلبی به ۱۰ سال در میان بانوان استان نیاز به بررسی ها و آسیب شناسی های عمیق علمی و اجتماعی دارد.



جاویدان، تحرک پایین را از عوامل مهم در بروز انواع بیماری ها از جمله پوکی استخوان و افسردگی در میان بانوان اعلام کردوگفت : گسترش پارک های بانوان در شهرها ،باید جزو اولویت های اصلی شهرداری ها و مسئولان استانی برای رفع این مشکلات باشد.



وی ، تعداد ورزشکار سازمان یافته در استان 100را هزار نفر علام کردوگفت : در هر رشته ورزشی روی دو بُعد قهرمانی و همگانی کار می‌ کنیم و خدمات مختلفی را برای تقویت این دو بعد ارائه کرده‌ایم، از جمله در رشته والیبال افزون بر سه هزار نفر استعدادیابی شده است تا بتوانیم از بعد همگانی به قهرمانی برسیم.



جاویدان همچنین با بیان اینکه سند راهبردی توسعه ورزش قهرمانی و همگانی بانوان در افق چهار ساله تدوین شده است، گفت: در این سند، چهار برنامه در نظر گرفته‌ ایم تا به اهداف مختلف‌ از جمله موفقیت در انتخابی‌های تیم ملی، اعزام به مسابقات آسیایی و حضور در المپیک برسیم.




*این درحالی است که :



مسئول امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی درسال 94 هم گفته بود : استان ،تنها ۱۶ مکان اختصاصی برای ورزش بانوان در رشته های مختلف دارد.



ملیحه علیزاده در نشست نواب روساء بانوان هیات های ورزشی استان، با بیان اینکه علاوه بر این مکان ها ، تعداد ۲۳۳ مکان مشترک بین بانوان و آقایان نیز دراستان وجود دارد، افزوده است : توسعه استفاده از اماکن و فضاهای ورزشی ویژه بانوان با توجه به میزان مشارکت و حضور بانوان از اهداف اداره کل ورزش و جوانان استان است.



به گفته وی : توسعه ورزش همگانی و مشارکت حداکثری زنان در فعالیت های ورزشی هدف ورزش بانوان آذربایجان شرقی است و ورزش بانوان استان در یک دوره پنج ساله توانسته به جمع سه استان برتر کشور صعود کند و این روند علاوه بر حفظ جایگاه برای رسیدن به سکوهای برتر تلاش خواهد کرد.



ارتقا و توسعه جایگاه ورزش استان در بعد قهرمانی در سطح ملی و بین المللی،وهمچنین بعدپهلوانی ،همیشه ازمهمترین دغدغه های مسئولان امربوده واست.




*اما تا چه حدواندازه ،به اهداف درنظرگرفته شده ،چه خردوچه کلان رسیده ودست یافته اند،خود،جای بسی تامل است.



آنچه دراین میان بسیارحائزاهمیت است ،رویداد2018تبریز وهرآنچه دراین سال می توان به جایگاه اصلی ورزش استان به ویژه درورزش بانوان وهمچنین سرمایه گذاری هایی که می توان دراین گام مهم ،هزینه کرد .



مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان‌شرقی دراین باره گفت:رویداد تبریز ۲۰۱۸ بهترین فرصت برای بهره‌مندی از کلیه پتانسیل‌ها و معرفی جاذبه‌ها، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های مختلف در این شهر و توسعه زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی و در رأس آنها توجه به توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای است.



نظمی افزود: تبریز 2018 فرصت بسیار طلایی است برای ورزش استان که باید از آن بهره‌مند شویم و وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌های ورزشی با تمام توان در کنار مدیران استانی است تا شور و نشاط و هیجان ورزشی را در این رویداد مهم ایجاد کند.




*تنگناهایی که درورزش بانوان وجوددارد؟

ازمهمترین عللی که درورزش به خصوص درورزش بانوان آذربایجان شرقی وجوددارد حمایت نکردن اسپانسرها از ورزش حرفه ای به ویژه بانوان است.



این درحالی است که دهها واحدتولیدی وصنعتی دراستان درزمینه های مختلف فعالیت می کنندکه سهم مشارکت این تعداد،درورزش استان خیلی ناچیزاست که تلاش بیشترمسئولان ،برای حمایت ازتیمها وافراد ورزشکار،را می طلبدتا به جایگاه اصلی استان وتبریز که درزمانهای نه چندان دورقطب ورزش بودبرسیم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر