آیت‌الله مکارم شیرازی: چند مهره اصلی دلال ارزی را اعدام کنید

راه حل پیشنهادی آیت‌الله مکارم شیرازی برای حل مشکل ارزی اعدام دلالان عمده بوده است

یک مرجع تقلید شیعه مقیم قم به عنوان راه‌حل مشکلات ارزی کنونی در جمهوری اسلامی اعدام دلالان عمده ارز را توصیه کرده است.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در جلسه درس خارج خود در قم با اشاره به نوسانات ارزی اخیر گفت: "حوادث چند روز اخیر در مورد مسئله ارز نشان داد توطئه جدیدی در کار است که منافقان داخلی با کمک اربابان خارجی دست به دست هم داده‌اند که کشور را به آشوب بکشانند و اقتصاد مملکت را فلج کنند."

آقای مکارم شیرازی گفت: "بنده با صراحت می‌گویم در این شرایط باید با قاطعیت با مفسدان اقتصادی برخورد کرد، بدون قاطعیت در این شرایط خاص مشکلی حل نمی‌شود و اگر پیش‌دستی نکنیم، بعدا باید هزینه زیادی بپردازیم."

او در لزوم اقدام قاطعانه گفت: "امروز بازی دلار مطرح است، فردا بازی برجام مطرح می‌شود، اگر قاطعیت نباشد مشکل حل نخواهد شد."

حق نشر عکسMEHRNEWSImage captionبازار ارز در روز چهارشنبه خلوت‌تر از روزهای اخیر بود اما خرید و فروشی در صرافی‌ها مشاهده نمی‌شد

این مرجع تقلید افزود که "یکی از کارها برای برخورد قاطع این است که چند مهره اصلی دلال ارزی را که سعی دارند از این طریق کشور را به آشوب بکشند به عنوان مفسد فی‌الارض محاکمه و با رعایت موازین اسلامی اعدام کنند تا سایرین حساب کار خود را بکنند." آیت‌الله مکارم شیرازی خواستار سرعت عمل در اجرای این توصیه شد و گفت: "باید دادگاه ویژه‌ای تشکیل شود که با سرعت مسئله را پیگیری کند، نه مانند آن مفسدان اقتصادی که برای نهایی کردن حکم یکی از آنها سال‌ها طول کشیده است."

ناصر مکارم شیرازی همچنین خواستار جلوگیری از استفاده مردم عادی از دارایی خود در معاملات ارزی شد و گفت که "فروختن ارز به افراد عادی که پولشان را از بانک‌ها بیرون می‌کشند و دلار می‌خرند چه معنی دارد؟ باید ارز را به کسانی فروخت که کار اقتصادی دارند نه آنها که پول‌ها را از گردش اقتصادی خارج و دلار ذخیره می‌کنند."

وی همچنین به دولت توصیه کرد که "ضرب‌الاجلی برای تیم اقتصادی خود تعیین کند، اگر مشکلات حل شد، بماند، اگرنه، دولت عذر آنها را بخواهد و گروه قوی‌تری را به جای آنها قرار دهد، یقین دارم اگر دولت نسبت به نرخ تعیین شده قاطعیت به خرج دهد، همه چیز کنترل خواهد شد."حق نشر عکسMEHRNEWSImage captionسیف از مشاهده آثار مثبت اقتصادی تصمیم دولت سخن گفته است

اظهارات آقای مکارم شیرازی در حالی منتشر می‌شود که روز گذشته، دولت اعلام کرد نرخ ارز را در حد هر دلار ۴۲۰۰ تومان "تثبیت" کرده و ارز مورد نیاز را به همین نرخ در دسترس متقاضیان قرار خواهد داد. در پی اعلام این تصمیم، جمعیت کثیری در برابر صرافی‌ها اجتماع کردند ظاهرا با این انتظار که بتوانند ارز خارجی را به نرخ اعلام شده خریداری کنند اما به گزارش منابع خبری داخل ایران، از عرضه ارز خبری نشد.

به گزارش ایسنا، با توجه به نبودن ارز در بازار، روز چهارشنبه بازار ارز چندان پرازدحام نبود و ارز خارجی به نرخ اعلام شده توسط دولت در صرافی‌ها فروخته نمی‌شد. براساس این گزارش، "دلالان و دستفروشان همچنان به شکل نامحسوسی" در بازار فعال بودند و دلار را با نرخ بین ۵۳۰۰ و ۵۵۰۰ تومان خرید و فروش می‌کردند. براساس این گزارش، مانند روزهای گذشته، نفرات نیروی انتظامی در بازار ارز حضور چشمگیر داشتند. خبرگزاری ایلنا نرخ معامله دلار در بازار آزاد در روز چهارشنبه را بین ۴۸۰۰ و ۵۰۲۰ تومان گزارش کرده است.

همچنین، خبرگزاری تسنیم به نقل از رئیس پلیس تهران گزارش کرد که ماموران این نیرو "در اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مصوبات دولت" حضور چشمگیر و مستمری در بازار ارز دارند. وی افزوده است که "روز گذشته ۱۲ نفر از خلالگران بازار ارز به همراه وجوه مکشوفه دستگیر شدند و در بستر فضای مجازی نیز با رصدهای سایبری، یک گروه که به شکل‌های مختلف فضا را ملتهب کرده و با اقدامات غیرقانونی موجب اخلال در بازار شده بودند شناسایی و به پلیس فتا احضار شدند." او گفته است که تا کنون ۱۶ صرافی فاقد مجوز پلمب شده است.

در خبری دیگر در مورد وضعیت ارزی، ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، یک روز پس از اعلام تصمیم دولت گفته است که "اطلاعاتی که به ما می‌رسد نشان‌دهنده این است که این اقدام بر اقتصاد کشور تاثیر مثبتی گذاشته است." آقای سیف افزوده است که "نوسانان اخیر نرخ ارز دلیل اقتصادی ندارد و بیشتر غیراقتصادی است که با این تصمیم دولت نرخ ارز تحت کنترل قرار گرفته است و عوامل غیراقتصادی دیگر نمی‌توانند به شدت قبل بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارند."

رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته در جلسه مجلس، بحران ارزی را به عدم اطمینان نسبت به آینده کشور، اطلاع‌رسانی فضای مجازی در مورد نرخ ارز، "دشمن"، عربستان و امارات عربی متحده نسبت داده بود. وی در سخنان خود در مورد نحوه مداخله کشورهای خارجی در بازار ارز ایران توضیح بیشتری نداد به خصوص اینکه افزایش سریع نرخ ارز ناشی بالا بودن تقاضا نسبت به عرضه ارز است. چنین وضعیتی زمانی بروز می‌کند که خریداران به پول ملی دسترسی کافی داشته باشند و یک کشور خارجی تنها در صورتی قادر به تزریق نقدینگی داخلی به اقتصاد کشور دیگری است که تمامی نظام پولی و بانکی، از جمله بانک امکانات بانک مرکزی، آن کشور را در اختیار خود داشته باشد.

وی در مورد ماهیت "دشمن" نیز توضیحی نداد اما روز چهارشنبه، خبرگزاری ایسنا متن مصاحبه‌ای با غلامعلی جعفرزاده، نماینده مجلس را منتشر کرده که بحران کنونی را به "مخالفان دولت" نسبت داده و گفته است که سابقه آنان نشان می‌دهد که "نقش مخالفان دولت در تلاطم‌های اخیر نمی تواند تعجب برانگیز و بعید باشد."

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر