تداوم بازداشت زوج نومسیحی در تهران

سارا نعمتی و مهرداد هوشمند، زوج نومسیحی که مورخ ۲۰ شهریورماه در تهران بازداشت شدند کماکان در شرایط بلاتکلیفی در زندان اوین به سر می برند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیروهای امنیتی در تهران پس از احضار سارا نعمتی و مهرداد هوشمند زوج نو مسیحی به دفتر پیگیری اداره اطلاعات این شهر، اقدام به بازداشت آنان کردند. این نوکیشان مسیحی متهم هستند که در یک مراسم خاکسپاری مطابق شعائر و آیین مسیحیت در بهشت زهرا عمل کرده اند.
علیرغم گذشت بیش از ده روز از زمان بازداشت این افراد کماکان سرنوشت آنان در هاله ای از ابهام قرار دارد. تا زمان تنظیم این گزارش تنها خانم نعمتی اجازه تماس کوتاهی با خانواده خود یافته است که در آن ضمن بیان بازداشت بودن خود و همسرش گفته است که کماکان در حال “پس دادن بازجویی ها” هستند.

هرانا پیش تر گزارش کرده بود روز ۱۹ شهریورماه سال جاری در حالی که مراسم خاکسپاری در قطعه ۳۰۰ بهشت زهرا برگزار می شد، مهرداد هوشمند و همسرش سارا نعمتی بعنوان نوکیشان مسیحی در این مراسم مشارکت جستند.

این دو نوکیش مسیحی در طی مراسم به روش دینی خود به برگزاری مراسم و قرائت دعا پرداختند.
یک منبع مطلع در این رابطه به گزارشگره هرانا توضیح داد “در طول مراسم افراد غریبه ای به صحنه آمدند و از آقای هوشمند و همسرش حین مراسم فیلمبرداری کردند. آنان گویا پس از پایان مراسم مدارک شناسایی آقای هوشمند را از او مطالبه و ضبط کرده بودند.”
به گفته این منبع مطلع، روز بعد از مراسم این شهروند تهرانی و همسرش برای پس گرفتن مدارک و پاسخ به برخی سئوالات به دفتر پیگیری اداره اطلاعات احضار شدند.
مهرداد هوشمند و سارا نعمتی پس از چند ساعت بازجویی در همان محل بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شدند
لازم به یادآوری است هر چند قانون اساسی جمهوری اسلامی مسیحیت را بعنوان یکی از دین های رسمی کشور نام می برد با اینحال دستگاه امنیتی با مسلمانانی که دین خود را تغییر دهند و به کسوت مسیحیت درآیند برخورد می کند.

یکهزار مدرسه در تهران بدلیل فرسودگی در معرض اتفاقات متعدد هستند



خبرگزاری هرانا – عضو شورای شهر تهران گفت که ۲۵ درصد مدارس تهران بالای ۴۰ سال عمر دارند، یعنی ما هزار واحد آموزشی در معرض اتفاقات متعدد را داریم.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، زهرا نژادبهرام در تذکری در صحن علنی شورای شهر تهران گفت: بند ۵۵ قانون شهرداری ها، شهرداری را مکلف کرده که نسبت به فضاهای ناایمن ورود کند.
وی با اشاره به حادثه آتش سوزی امروز صبح در یکی از مدارس تهران گفت: “۲۵ درصد مدارس تهران بالای ۴۰ سال عمر دارند یعنی ما هزار واحد آموزشی در معرض اتفاقات متعدد را داریم.
این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: “امروز یک مدرسه دخترانه در تهران آتش گرفت. ضروری است راهکارهای مناسب برای عبور از بحران طراحی شود و ضروری است آتش نشانان به عنوان اولین مجری مجهز به تجهیزات مناسب شوند”.
نژادبهرام با تاکید بر آنکه شهرداری باید نسبت به افزایش بودجه در این زمینه اقدام کند، گفت: “تاکید ما بر تجهیزات به روز و آموزش های مناسب است”.
وی اضافه کرد: “میزان اختصاص بودجه در حوزه ساختمان های ناایمن در شهر تهران کمتر از چهار درصد بودجه کلی است، پیشنهاد می کنم در یک دوره چهار ساله این بودجه افزایش یابد”.
نژادبهرام در خاتمه گفت: “شورای چهارم کمیته ای را تشکیل داد که در منطقه ۱۱ و ۱۲ ساختمان های ناایمن شناسایی شوند، این کمیته باید در شورای جدید هم با جدیت پیگیری شود”.

تبعیض علیه مسیحیان و یهودیان در ایران بصورت سازمان‌دهی شده پنهان می‌شود

نمایندگان اقلیت‌های دینی در ایران به خصوص مسیحیان و یهودیان به جای طرح مطالبات آنها رو به مدیحه سرایی و تملق‌گویی صاحبان قدرت آورده‌اند.
به گزارش «محبت نیوز» شیخ مصطفی علما، نماینده علی خامنه ای در کرمانشاه در اظهاراتی مدعی شده در احکام اسلام هیچ فرقی بین مسلمان، مسیحی و کلیمی نیست و همه ادیان با یکدیگر برابرند».
نماینده علی خامنه‎ای این ادعا را در دیدار با سیامک مره‌صدق نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از کلیمیان بیان کرده و گفته «حضرت موسی همواره پیروانش را به تقوی و دینداری دعوت می‌کرد و اگر جامعه کلیمیان با توجه به فرامین او عمل کنند می‌توانند شاهد رشد، ترقی و پیشرفت خود باشند».
در این دیدار مره‌صدق نیز گفته اقلیت‌های مذهبی و به ‌خصوص کلیمیان هرچه به رهبری و ولایت فقیه نزدیکتر می‌شویم احساس امنیت و آرامش بیشتری می‌کنیم.


او با بیان اینکه این امنیت و آرامش مدیون صلابت و ابهت نظام جمهوری اسلامی و در رأس آن هدایت‌های حکیمانه رهبر معظم انقلاب است، گفته عُمر علی خامنه‎ای را «با برکت» و وجود او را «از الطاف الهی» دانسته است.
بحث اینکه جامعه مسیحیان و کلیمیان در ایران با چه محدودیت‌ها و تبعیض‌هایی روبه رو هستند بارها مطرح شده است.
اقلیت‌های دینی در ایران هرجا که پای وظایف و مسوولیتی شهروندان در برابر دولت‌ها در میان باشد مثل پرداخت مالیات و رعایت قانون و بایدها و نبایدهای حکومتی هم سطح اکثریت مسلمان جامعه ایران دیده می‎شوند، اما آنجا که مربوط به برخورداری از حقوق مساوی در جامعه است حق آنها ضایع می‎شود و مورد تبعیض قرار می‌گیرند. به عنوان مثال همچنان که یک شهروند مسیحی و یهودی موظف است خدمت سربازی دو ساله‏‌ی خود در ایران را طی کند، اما به کارگیری آنها نه تنها در پُست‌های مدیریتی وزارتخانه‎ها و سازمان‌ها سهمی ندارند بلکه استخدام آنها در بعضی نهادها دولتی و انتظامی و نظامی ممنوع است.
از این تاسف‏ بارتر آنجاست که نمایندگان این اقلیت‌ها در مجلس شورای اسلامی به عنوان تنها تریبونی که امکان رساندن نیازها و مطالبات اقلیت‎های دینی را به گوش مسوولان کشور دارند، نه تنها به مسوولیت ذاتی خود که وکالت شهروندان است عمل نمی‌کنند، بلکه با نادیده گرفتن بسیاری تبعیض‌ها به مراتب در تملق‌گویی و چاپلوسی، گوی سبقت را از دیگر مسوولان کشور می‎ربایند و مدیحه گویی می‌گویند.
ادبیات مدیحه گویی مره صدق در دیدار با نماینده خامنه‎ای در کرمانشاه که در سال‌های گذشته در مورد دیگر نمایندگان اقلیت‎های دینی هم دیده شده، گره گشای جامعه کلیمیان و مسیحیان نبوده است.
مشکلات اقلیت‌های دینی در ایران علاوه بر تمام دردسرهایی که عموم شهروندان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند مسائل دیگری هم هست که چیزی جز تبعیض نیست، اما به نظر می‎رسد نمایندگان آن‌ها سعی می‌کنند مطالبات آنها را نادیده بگیرند.
اثر این نادیده گرفته شدن آنهم توسط خودی‌ها این است که دائم از تریبون‌های عمومی کشور اعلام شود «ایران بهشت اقلیت‎های دینی است».
همچنان که “مرتضی موسوی جاجرمی” در خطبه‌های نماز جمعه بجنورد گفته بزرگترین دستاورد نظام حاکمیت مردم سالاری دینی است و گفته هم اکنون ۱۰ هزار یهودی در ایران زندگی می‎کنند و علاوه بر آن‌ها اقلیت‌های دینی دیگری نظیر مسیحیان در کمال امنیت زندگی می‎کنند و آن ها در مجلس نماینده هم دارند.
اینکه عنوان می‎شود ۱۰ هزار یهودی در ایران زندگی می‌کنند حاکی از آن است که کمیت حضور آنها در ایران برای نظام موثر است نه کیفیت زندگی آنها.
حدود دو سال پیش همایون سامیه نجف آبادی، رییس انجمن یهودیان تهران، گفته بود «سرکوب وجود ندارد ولی محدودیت‌هایی هست». او تاکید کرده بود فقرای زیادی در میان یهودیان ایران وجود دارند.
آمار تعداد فقرایی که در بین مسیحیان زندگی می‌کنند هم کم نیست و بسیاری از خانواده‎های ارمنی و آشوری در ایران به دلیل اینکه فرزندانشان برای پیدا کردن کار و زندگی بهتر از ایران مهاجرت کردند از هم پاشیده است.
نادیده گرفتن حقوق مسیحیان و کلیمیان در ایران روز به روز بیشتر سازماندهی می‌شود زنجیره‌ای از نهادهای امنیتی، دینی و تبیلغاتی به کمک نمانیدگان اقلیت‌ها که به حکومت وابسته هستند آن را اداره می‌کنند.

تبعیض علیه مسیحیان و یهودیان در ایران بصورت سازمان‌دهی شده پنهان می‌شود

نمایندگان اقلیت‌های دینی در ایران به خصوص مسیحیان و یهودیان به جای طرح مطالبات آنها رو به مدیحه سرایی و تملق‌گویی صاحبان قدرت آورده‌اند.

دعوت عام< اشنایی با کتاب مقدس >

مطمئن باشید که خدا به تلاش های شما برای شناخت او و کلامش برکت خواهد داد و اهمیت
چندانی ندارد که از کجا شروع می کنید و یا روش مطالعه شما چگونه است. ما به کلام خدا نیازمندیم: "كتاب آسمانی می‌فرمايد نان نمی‌تواند روح انسان را سير كند؛ بلكه فقط كلام خداست كه می‌تواند نياز درونی او را برآورده سازد" (متی فصل 4 آیه 4).

پیام صلیب برای انانی که در راه هلاکت هستند پوچ و بی معنی است ولی برای ماکه در راه نجات هستیم قدرت خداست.


برای کسانیکه که تازه می خواهند مطالعه کتاب مقدس را آغاز کنند، مهم است بدانند کتاب مقدس یک کتاب معمولینیست که آن را به راحتی از اول تا آخر کتاب بخوانیمبلکه در واقع یک کتابخانه یا مجموعه ای از کتاب هایی است که توسط نویسندگان مختلف به زبانهای مختلف در طول 1500 سال نوشته شده استمارتین لوتر می گوید که کتاب مقدس،"گهواره مسیحاست چرا که تمام تاریخ و پیش گویی های کتاب مقدس در نهایت به عیسی اشاره می کنند..

از این روهر ماه ما ایرانی ها دور هم جمع میشویم تا با کتاب مقدس اشنا شویم.با حضورکشیش کلیسا و ترجمه توسط یوسف احمدی.
زمان: پنج شنبه.۲۰.سپتامبر..۲۰۱۷ ساعت ۱۹ الی ۲۲ 

 مکانالمان Körnerstr7,06844 Dessau-Rosslau- 
    
  همچنین می توانید برای اشنایی با مسیح هر روزهبا شماره 004915786433215
تماس بگیرید یا به سایت مراجعه فرمایید www.masihrahenejat.blogspot.com 

خلاصه کتاب ها ی تکامل چیست ؟، از بی نهایت بزرگ تا بی نهایت کوچک،دیوان عارف قزوینی و ...

کتاب تکامل چیست ؟

در میان زیست شناسان تکاملی قرن بیستم و طرفداران داروین، بی تردید ارنست مایر در جایگاه نخست قرار می گیرد. او در عمر طولانی خود بیش از هر زیست شناس دیگری نظریه داروین را تبلیغ نموده و از آن دفاع کرد تا جایی که او را داروین قرن بیستم، یار نزدیک داروین و منتقدان او را بولداگ داروین می نامیدند. البته او بیولوژیست کم کاری نبود. او در سفرهای خود دهها پرنده جدید را شناسایی، نامگذاری و طبقه بندی نمود و به این ترتیب مقالات و کتب ریادی تالیف کرد (سیزده کتاب و بیش از سیصد مقاله). صرف نطر از عقاید و نظریات مایر، شرح زندگی او برای تمامی دانشمندان و جویندگان علم و دانش بسیار آموزنده و تاثیر گذار است. به طور مختصر تکامل چیست خوانندگان عادی و بدون دانش تخصصی درباره تکامل (فرگشت) را با این مفهوم آشنا می سازد.

بازماندگی ۳۵ هزار کودک «کلاس اولی» از تحصیل



وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۳۵ هزار کودک «کلاس اولی» از تحصیل بازمانده‌اند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری فارس، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابیان اینکه امروز ۳۵ هزار کلاس اولی از تحصیل بازمانده‌اند که تا کلاس ششم این عدد به ۱۴۰هزار نفر می‌رسد، گفت: علت اول طلاق، سواد ارتباطی است و فقر و بیکاری در مرحله چهارم طلاق قرار گرفته است.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امروز در همایش ملی سوادآموزی که در سالن حجاب برگزار شد، با طرح این پرسش که آیا بین تحصیل و سواد رابطه علی وجود دارد، اظهار داشت: به نظرم متغیرهایی باید وجود داشته باشد که سواد به تحصیل منجر شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: اگر سواد استفاده از فناوری‌ها را نداشته باشیم، به بیراهه خواهیم رفت؛البته خوشبختانه این تکنولوژی خودش را به زندگی ما تحمیل کرده است؛ضمن اینکه چگونه از فضای دیجیتال باید استفاده کرد نیز مهم است.
ربیعی با بیان اینکه از فضای مجازی انتقاد دارم، گفت: «دانش‌آموزانی که فضای دیجیتال را یاد گرفته‌اند، عمق ندارند؛ در صورتی که در دریای اطلاعات هستند؛ در نتیجه عمق سواد با دیجیتال کم شده است.»
ربیعی با اشاره به سواد و مسائل اجتماعی، ابراز داشت: «علت اول طلاق سواد ارتباطی است و فقر و بیکاری نیست؛ فقر و بیکاری در مرحله چهارم طلاق قرار گرفته است.»
وی بیان داشت: سواد لذت بردن از زندگی را بلد نیستیم و بخشی از اعتیادها ریشه در همین موارد دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: سالانه ٧٠٠ هزار میلیارد تومان باید سرمایه گذاری کنیم که باید به جای این هزینه از سواد، به کاهش آسیب‌های اجتماعی برسیم تا زندگی روان تری داشته باشیم.
و نیز، ربیعی خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد مجموع کلی بی‌سوادان کشور، یعنی حدود ۴ میلیون نفر بهاتباع افغان ارتباط دارد.

تجمع ۵۰۰ نفری کارگزاران مخابرات روستایی کشور در تهران


امروز صبح، کارگزاران مخابرات روستایی از استانهای مختلف به تهران آمدند و مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کردند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، صبح امروز، نوزدهم شهریورماه، بیش از پانصد کارگزار مخابرات روستایی از استان‌های مختلف کشور به تهران آمدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این تجمع از ساعت نُه صبح مقابل شرکت مخابرات ایران برگزار شده است.
تجمع‌کنندگان که از شهرها و استان‌های مختلف به پایتخت آمده‌اند، می‌گویند: ما خواستار انعقاد قرارداد دائم و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس مصوبات وزارت کار هستیم.
کارگزاران مخابرات روستایی پیش‌ازاین نیز بارها تجمعات اعتراضی برگزار کرده و خواستار رسیدگی شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات به اوضاع شغلی خود شده‌اند.
یکی از تجمع‌کنندگان که از استان گیلان به تهران آمده، می‌گوید: بارها از راه‌های مختلف مطالباتمان را پیگیری کرده‌ایم اما تاکنون پاسخی نگرفته‌ایم؛ به همین دلیل است که رنجِ سفر به پایتخت را به جان خریدیم تا در کنار همکارانمان به اوضاع اعتراض کنیم.

دین مسیحیت

ارمنستان اولين كشور مسيحي
مسلماً سال ۲۰۰۱ در تاريخ ارمنستان از ارزش ويژه اي برخوردار است، چرا كه يك هزار و هفتصد سال از پذيرش رسمي دين مسيحيت در اين كشور مي گذرد و اين امر همواره باعث فخر و مباهات ارمنيان سراسر گيتي است كه ملت ارمني در تاريخ اولين ملتي است كه مسيحيت را در سال ۳۰۱ ميلادي بعنوان دين رسمي كشور برگزيده است.
بدون شك سال ۳۰۱ ميلادي سبب تحول و دگرگوني عظيمي در سرنوشت ارمنستان گرديد، بطوريكه اگر ارامنه به مسيحيت، گرايش نمي يافتند چه بسا تاريخ سرنوشت ديگري را براي اين ملت رقم مي زد. بعنوان نمونه ابداع الفباي زبان ارمني در سال ۴۰۶ ميلادي توسط مسروپ ماشتوس ثمره گرايش به دين جديد و تلاش در راه اشاعه آن در اقصي نقاط ارمنستان بوده است.

لازم به ذكر است كه مسيحيت براي اولين بار توسط تاده ئوس (طاطاووس) و بارتوقيمئوس مقدس، دو حواري حضرت مسيح (ع) به ارمنستان آورده شد. به همين علت است كه كليساي ارمني ، كليساي حواري يا كليساي مرسلي خوانده مي شود، ولي بايستي يادآور شد كه هرگز اين نامگذاري تضعيف نقش گريگور لوساوريچ (گريگور روشنگر) در پايه ريزي و اشاعه مسيحيت در ارمنستان نيست بلكه لقب لوساوريچ خود بيانگر ارزش و احترام والايي است كه ارمنيان براي او قائل هستند.

گريگور فرزند آناك از خاندان ايراني پارت بود كه پس از كشته شدن پدرش، توسط دايه خود به بيزانس برده شد و بدين ترتيب در محيطي مسيحي رشد، تعليم و تربيت يافت و در آنجا همسري مسيحي به نام مريم اختيار كرد كه حاصل اين ازدواج دو فرزند بود. بعد از مدتي گريگور و مريم بنا به توافق طرفين از هم جدا شدند كه هر يك بصورت مستقل به ترويج دين مسيح بپردازند.

مريم وارد ديرشد و گريگورهمراه تيرداد سوم پسر خسرو پادشاه ارمنستان كه همراه خواهرش خسرودخت در بيزانس بسر مي برد، پس از مرگ خسرو، به قصد تصاحب تاج و تخت پدر به ارمنستان آمد. تيرداد پس از غلبه بر پادشاه ساساني و تصرف ارمنستان، روزي همراه ملازمان خود از معبد آناهيد ديدار كرد تا به اتفاق همراهان قوچ هايي قرباني كنند. وقتي نوبت گريگور رسيد او از اين كار امتناع ورزيد و ابراز داشت كه هيچگاه براي خداي سنگي قرباني نمي كند، چرا كه معتقد به خداي يگانه است و بدين ترتيب سبب خشم پادشاه شد. بدستور پادشاه گريگور را بعد از شكنجه هاي فراوان به سياه چال آرتاشات كه ((خورويراپ)) ناميده مي شود، انداختند.

سالها بعد، تعدادي از راهبه هاي مسيحي كه از آزار و اذيت روميان بستوه آمده بودند،غافل از سرنوشت دردناكي كه انتظارشان را مي كشيد به ارمنستان پناه آوردند كه به دستور تيرداد سوم به شكل فجيعي بقتل رسيدند. براساس شواهد تاريخي تيرداد پس از اين ماجرا از لحاظ روحي و جسمي به شدت بيمار شد بطوريكه اطباء از درمان او عاجز ماندند. خسرودخت خواهر پادشاه شبي در خواب ديد كه فقط زنداني سياه چال قادر به درمان پادشاه است. بدين صورت گريگور پس از چهارده سال از سياه چال رهايي يافت و پادشاه را شفا داد. اين اتفاق سبب شد كه پادشاه و اطرافيانش به مسيحيت گرايش يابند و اينگونه در سال ۳۰۱ پس از ميلاد به فرمان تيرداد، مسيحيت بعنوان دين رسمي كشور ارمنستان اعلام گرديد. شايان ذكر است كه به موجب نقش بنيادين گريگور در اشاعه و ترويج مسيحيت در اقصي نقاط ارمنستان، نام فرقه ديني ارمنيان (گريگوري) خوانده مي شود.

خدا يعني عشق
مروري اجمالي بر مسيحيت و برخي عقايد مسيحيان
بيشتر از يک ميليارد نفر در جهان مسيحي هستند و اين يعني چيزي در حدود يک چهارم مردم روي زمين. در ميان اديان سامي هيچ يک به اندازه مسيحيت پيرو نداشته و به سادگي در فرهنگ‌هاي مختلف نفوذ نکرده‌اند. مسيحيت از آسيا آغاز شد،‌ به اروپا رفت و از آنجا به آمريکا، آفريقا و اقيانوسيه راه پيدا کرد. گسترش اين دين – هرچند در بعضي مواقع با شمشير و استعمار همراه بوده

– بيشتر از همه مديون پيام انساني مسيح مبتني بر عشق‌ورزي و علاوه بر آن توانايي بسيار بالاي اين دين براي انطباق با شرايط مختلف محيطي و فرهنگي است. در اين مقاله سعي شده با نگاهي کوتاه و مختصر به جنبه‌‌هاي مختلف اعتقادي دين مسيحيت و سپس ارائه توضيحي درباره شاخه‌هاي مختلف آن، موجبات آشنايي بيشتر دوستان با اين دين زيبا فراهم آيد

مقدمه
ظهور مسيحيت کاملا وابسته به شخصي به نام عيسي مسيح بود که در بيت لحم ( جنوب اورشليم و فلسطين امروزي ) در يک آغل و از مادري باکره به دنيا آمد. عيسي، يهودي زاده شد و در طول زندگي و تعليمات خود هيچ‌گاه سعي نکرد دين گذشتگان را نفي کند و يا حتي مدعي به وجود آوردن ديني جديد شود. دين مردمان آن روزگار (‌ يهوديت ) بر اساس تعاليم موسي و ده فرمان معروف وي شکل گرفته بود اما مانند هر دين ديگري،‌ در طول تاريخ،‌ انحرافاتي در آن حاصل گشته بود و عيسي تنها تلاش کرد تا نقش مصلح اين دين را ايفا کند.

همانطور که مي‌دانيم کتاب دين يهود، تورات است که مسيحيان از آن با عنوان عهد عتيق ياد مي‌کنند و احترامي برابر با کتاب ويژه خود انجيل ( يا عهد جديد ) براي آن قائل هستند. لذا به هيچ وجه شايسته نيست که ميراث يهود در دين مسيح، ناديده گرفته شود. براي مثال دو فرمان زير که از زبان مسيح گفته شده، چيزي جز تکرار تورات نيست : « تو بايد خداي خود را از دل و جان و با تمام انديشه‌ات دوست داشته باشي » و « تو بايد همسايه‌ خود را همانند خود دوست بداري ».

مرز بين مسيحيت و ديگر اديان سامي در تاکيد بيش از حد اين دين در عشق و محبت خلاصه مي‌شود : خداوند عشق محض است. در زماني که فلسطين در اشغال روميان بود، يهوديان چشم به راه يک نجات‌بخش بودند و در اين هنگام مسيح ظهور کرد. روميان منطقا مي‌بايست از پديدار شدن مردي صلح‌جو در ميان مردم تحت سلطه خود خوشنود مي‌شدند ولي بر خلاف اين امر،‌ عيسي را – چنانچه خواهيم ديد – محاکمه و سپس شکنجه کردند تا پيش‌بيني‌هاي کتاب مقدس محقق شود و عيسي، مسيح ( برگزيده خدا ) گردد.

پس از شکنجه مسيح بر بالاي صليب و مرگ وي، پيروان وي از ترس تعقيب و آزار خود را مخفي مي‌نمودند اما همانگونه که کتاب مقدس يهوديان (‌تورات) پيش‌بيني کرده بود،‌ سه روز پس از کشته شدن مسيح، رستاخيري روي داد. عيسي در طول چهل روز ( از عيد فصح تا عيد معراج ) بارها و بارها بر افراد و در مکان‌هاي مختلف ظاهر شد. حتي کساني مثل تامس مقدس ( حواري مسيح )‌ براي باور کردن معجزه بازگشت مسيح، ‌به بدن وي دست مي‌زدند تا وجود حقيقي وي را باور کنند. بعد از اين واقعه، ناکامي ناشي از مرگ اين منجي، به شوري از ايمان جديد تبديل شد.

در مسيحيت، عيسي را « پسر خدا » ناميد‌ه‌ و وي را تجسم خداوند بر روي زمين دانسته‌اند. مسيح از خود کتابي برجاي نگذاشت و انجيل‌ ساليان سال پس از مرگ وي در چهار نسخه ( که اختلافاتي با هم دارند )‌ از ماجراي زندگاني وي تهيه شد. بر اساس اين کتاب‌ها عيسي در نزديکي رود اردن زاده مي‌شود و سپس در سي سالگي توسط يحيي تعميددهنده، در رود اردن تعميد داده مي‌شود. پس از آن روح خداوند مانند کبوتري در آسمان ظاهر شده، صدايي به گوش مي‌رسد که مي‌گويد « اين پسر عزيز من است که از او خوشنودم ». عيسي پيش از شروع به دعوت مردم، چهل روز را در بيابان با ابليس و وسوسه‌هاي شيطاني مبارزه مي‌کند و در نهايت پيروزمندانه باز مي‌‌گردد.

پس از بازگشت از بيابان،‌ عيسي براي اثبات مسيحا بودن خود رشته‌اي از معجزات را انجام مي‌دهد. ديوان را از بدن ديوانگان خارج مي‌کند، نابينايان را شفا مي‌دهد. مفلوجين، جذام‌زدگان و لال‌ها را درمان مي‌کند. مردگان را زنده مي‌سازد،‌ روي آب راه مي‌رود و با سبدي نان و چند ماهي، چهار هزار نفر را سير مي‌گرداند. در حين معجزات نيز برخي از تعاليم خود را براي مردم بيان مي‌کند و در عين حال،‌ ۱۲ نفر از حواريون و همراهان خود را براي رساندن پيام‌اش به مردمان انتخاب مي‌نمايد. مسيح به حواريون خود قدرت شفا بخشي بيماران و برخي معجزات – حتي احياي اموات – را داده ( متي ۸ / ۱۰ )‌ و به آنان اعلام مي‌کند تا بدون عبور از سرزمين‌ها غير يهودي به مردم اعلام نمايند که پادشاهي آسمان نزديک است. مسيح به آنان مي‌گويد : « پيش از آنکه به تمام شهرهاي اسرائيل برويد، پسر انسان خواهد آمد.. آن‌ها عده‌اي از شما را خواهند کشت… اما مويي از سر شما کم نخواهد شد !

در تعاليم عيسي مخالفت شديد وي با روحانيت يهود و ملايان و معلمين شريعت کاملا آشکار است. در انجيل‌ها از سفر عيسي به شهرهاي مختلف صحبت مي‌شود و در انتهاي اين سفرها، مسيح به اورشليم وارد مي‌گردد. کاهنان يهودي که مسيح را بر ضد خود مي‌بينند نقشه‌اي براي کشتن وي طرح مي‌کنند و يهودا را راضي مي‌نمايند که در برابر سي سکه نقره، عيسي را به آنان تسليم کند. پس از دستگيري عيسي، تمامي حواريون از ترس متفرق مي‌شوند و حتي شمعون که به خاطر مقاومت زياد ملقب به سنگ خارا بود قبل از فرار سه بار با گفتن « لعنت خدا بر من اگر اين مرد را بشناسم » عيسي را انکار مي‌کند و بدين صورت پيش‌بيني‌هاي کتاب مقدس بار ديگر واقعيت پيدا مي‌نمايد.

شوراي عالي يهود عيسي را به مرگ محکوم، و فرماندار رومي به نام پيلاطوس براي جلوگيري از شورش يهوديان، اين حکم را قبول مي‌کند. عيسي را تازيانه مي‌زنند و تاجي از خار بر سرش مي‌گذارند و در مکاني به جلجتا ( به معني جمجمه )‌ مصلوب‌اش مي‌نمايند. عيسي از ظهر تا ساعت ۳ بر صليب مي‌ماند و سپس با دوبار فرياد « ايلي، ايلي، لما سبقتني » يعني « خداي من، خداي من، چرا مرا ترک کردي ؟‌ » جان مي‌سپارد. پس از مرگ عيسي، يوسف اهل رامه جسد وي را در کتاني پيچيده و در مقبره خويش مي‌گذارد

و سنگ بزرگي بر روي آن قرار مي‌دهد و مردم به پاسداري از مقبره مي‌ايستند تا طرفداران عيسي، به جسد وي دست رسي پيدا نکنند. بعد از سه روز دو زن براي تدهين جسد عيسي به مقبره يوسف مي‌روند ولي ناگهان زمين لرزه‌اي شديد روي مي‌دهد و فرشته خدا از آسمان نازل شده، سنگ را به کناري زده و مقبره خالي را به آنان نشان مي‌دهد. در طول چهل روز آينده،‌ مسيح به مريم مجدليه، مردم و شاگردان‌اش ظاهر مي‌شود و آنان را مامور مي‌کند تا در تمام نقاط دنيا سفر کنند و به مردم بگويند « کسي که ايمان آورد و تعميد گيرد، نجات خواهد يافت و آنکه ايمان نياورد، محکوم خواهد شد ».
حال که به اختصار با تاريخچه ايجاد اين دين آشنا شديم، به توضيح برخي عقايد مسيحيت و همچنين شاخه بندي اعتقادي آن مي‌پردازيم.

تثليث در برابر خداوند واحد
تثليت به معناي پدر،‌ پسر و روح القدس است. پدر يعني خداوند،‌ پسر يعني مسيح و روح القدس ارتباط اين دو است. تثليث در ميان بسياري از مخالفين مسيحيت اين اعتقاد را به وجود آورده که اين دين از توحيد واقعي به دور افتاده است اما خود مسيحيان اين ادعا را قبول ندارند. از نظر آن‌ها پسر و روح القدس تنها و تنها جلوه‌هاي ديگري از خداوند پدر هستند. کشيش آتاتاسايي مي‌گويد :

« ما يک خدا را در سه روح مي‌پرستيم و اين سه‌گانگي نه در ذات خداوند خللي ايجاد مي‌کند و نه موجب آشفتگي مي‌شود. هرچه که پدر هست،‌ پسر و روح القدس نيز همان هستند. هر سه ناآفريده و هرسه ادراک ناپذيرند و هرسه ابدي هستند. بنابراين، پدر، پسر و روح القدس هرسه خدا هستند، اما نه سه خدا، بلکه يک خدا ».

صدور حکم ۲۰ سال حبس برای چهار شهروند بهایی در کرمان



امرالله خالقیان، احسان الله امیری نیا، نیما رجب‌زاده و آرمان بندی از سوی دادگاه انقلاب کرمان مجموعاً به بیست سال زندان محکوم شدند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، شعبه یک دادگاه انقلاب کرمان برای امرالله خالقیان، احسان الله امیری نیا، نیما رجب‌زاده و آرمان بندی (شهروندان بهایی ساکن کرمان) به اتهام «اقدام علیه امنیت داخلی» حکم پنج سال حبس صادر کرده است.
پیام نیوز نوشته است که این شهروندان طی دو جلسه در دادگاه انقلاب محاکمه گشته‌اند.
احسان امیری نیا، نیما رجب‌زاده و آرمان بندی در تاریخ چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ توسط مأمورین امنیتی بازداشت شدند که پس از دادگاه اول در تاریخ ۴ خرداد ۱۳۹۶ با تودیع وثیقه هر کدام ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان کرمان آزاد گشتند.
همچنین امرالله خالقیان دیگر بهایی محکوم به پنج سال زندان در تاریخ ۱ دی‌ماه ۱۳۹۵ توسط مأمورین بازداشت شده بود که پس از ۱۵۷ روز بازداشت با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی در تاریخ ۴ خرداد ۱۳۹۶ آزاد شد.
هزاران نفر از پیروان آیین بهایی پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی زندانی، شکنجه یا اعدام شده‌اند.
بسیاری دیگر از پیروان این آئین نیز از سایر حقوق اجتماعی خود مانند حق تحصیل یا کار محروم‌اند.

ازدواج زودهنگام علت ترک تحصیل ۵۰ درصدی دختران در استان‌های مرزی



معاون امور ابتدایی آموزش و پرورش، با بیان اینکه، ۵۰ درصد دختران در استان‌های مرزی، ترک تحصیل میکنند، گفت: ازدواج زودهنگام علت ترک تحصیل، این کودکان میباشد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، رضوان حکیم‌زاده، معاون امور ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دلایل فرهنگی که موجب بازماندن کودکان از تحصیل می‌شود، گفت: ۴۰ تا ۵۰ درصد دانش‌آموزان مقطع متوسطه در استان‌های مرزی به دلایل مختلف ترک تحصیل می‌کنند که یکی از این دلایل ازدواج زودهنگام است.
حکیم‌زاده تأکید کرد: در بسیاری از استان‌های مرزی، نرخ پوشش دانش‌آموزان دختر دوره متوسطه حدود ۵۰ درصد است یعنی ۴۰ تا ۵۰ درصد دانش‌آموزان این مقطع در مدرسه حضور ندارند و این آمار،‌ تکان‌دهنده است و ممکن است برخی از آنها به دلیل ازدواج زودهنگام مدرسه را ترک می‌کنند.
رضوان حکیم‌زاده، معاون امور ابتدایی آموزش‌وپرورش، درباره عوامل بازماندن کودکان از تحصیل در مناطق کم برخوردار کشور گفت: در برخی خانواده‌ها به‌خصوص در شهرهای کوچک کودکان بازوی کار خانواده محسوب می‌شوند، به‌طور مثال در فصل برداشت محصول این کودکان باید در کنارخانواده‌ها باشند که شاید انعطاف‌پذیری در زمان و مکان آموزش بتواند این مسئله را حل کند یا در برخی استان‌ها به دلیل تعصباتی که وجود دارد،‌ ممکن است دخترانشان را به مدارس مختلط یا جایی که معلم خانم ندارد،‌ نفرستند.
معاون وزیرآموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دلایل فرهنگی نیز در بازماندن کودکان از تحصیل موثر است، گفت: در برخی از روستاها به دلیل دور بودن مدرسه فرزندان‌شان را علی‌رغم وجود وسیله حمل و نقل به مدرسه نمی‌فرستند. ما در بازدید‌هایی که از مناطق مختلف کشور داشتیم به دلایل متعددی برای بازماندن کودکان از تحصیل رسیدیم.
او با تاکید بر اینکه دبیرخانه مناطق محروم در چهار استان کشور به صورت نقطه به نقطه دلایل بازماندن کودکان از تحصیل را شناسایی و بررسی می‌کند، افزود: در برخی از بخش‌های استان‌های محروم نیز شرایط تحصیل مهیاست و میانگین‌ها به ما کمک نمی‌کند؛ بنابراین این موضوع به شکل نقطه‌ای با محورهای مختلفی از جمله نبود یا کمبود امکانات تحصیلی،‌ دلایلی فرهنگی و تعصبی یا ازدواج زود هنگام دانش‌آموزان دختر بررسی شد.

کرمانشاه؛ بازداشت دستکم پنج فعال فرهنگی معترض به کشتار کولبران از سوی نیروهای امنیتی



طی روزهای اخیر پنج تن از فعالین فرهنگی در کرمانشاه در پی اعتراضات صورت گرفته نسبت به کشتار کولبران، به دستور نیروهای انتظامی-امنیتی بازداشت شدند.



جمعه مقدس (جمعه صلیب)چیست؟

یکی از مهمترین روزهای مقدس در تقویم مسیحی، جمعه صلیب است که بسیار جدی میباشد. جمعه مقدس یاجمعه صلیب، بزرگداشت مصلوب شدن خداوند ما عیسای مسیح است. که در تقویم سال متفاوت است بین ۲۰ مارس تا ۲۳ آوریل. جمعه صلیب، روزیست که خداوند به درون خاک میرود و این جمعه آخرین جمعه قبل از عید پاک (عید قیام) میباشد.
این هفته که هفته مقدس نام دارد در اوج تقدس است، مسیحیان این روز جمعه را که بسیار با ارزش و مقدس است و خون خداوند در این روز برروی زمین ریخته شده است را با رعایت فروتنی و احترام به دعا و نیایش میپردازند. و به یاد می آورند ساعات رنجی را که مسیح در راه گناهان ما تحمل کرد و به کاملیت به اتمام رسانید.جمعه مقدس (جمعه صلیب)چیست؟

در اوایل قرن یک میلادی، کلیسا هر جمعه را بعنوان یک روز ویژه به دعا و روزه میپرداخت تا اینکه در قرن ۴ این رسم تغییر پیدا کرد و کلیسا رعایت این احترام را به روز جمعه قبل از عید پاک که مصادف با روز مصلوب شدن مسیح است، اختصاص داد. که توسط کلیسای یونانی به نام “جمعه مقدس” ویا “جمعه بزرگ” نامیده شد. نام جمعه صلیب (Good Friday) توسط کلیسای روم در حدود قرن ششم یا هفتم پذیرفته شد. ریشه کلمه جمعه صلیب (Good Friday) دو منشا احتمالی برای کلمه جمعه صلیب وجود دارد. ۱- ممکن است که از کلیسای اهل نژاد گل در کشور گل ( فرانسه و آلمان مدرن امروزی) باشد که کلمه Gute Freitag یک کلمه ژرمنی است و در اصل به معنای حقیقی جمعه ” صلیب” یا “مقدس” اشاره دارد. ۲- احتمال دوم در این است که یکی از نامهای متنوع خدا باشد ” جمعه خدا ” که در آن کلمه “خوب ” جایگزین کلمه “خدا “شده است (Good Friday )چونکه برای صحبت کردن کلمه خدا بیش از اندازه مقدس بود. سنت های جمعه صلیبجمعه صلیب مراسم مذهبی و سنتی تمامی کلیساهایی است که برای جمعه صلیب اهمیت قابل توجهی قائل هستند. در برخی از کلیساها، مراسم کاملا در تاریکی انجام میشود. کشیش و شماس ها، لباس های سیاه بر تن دارند و منبر و مذبح خالی است و صلیب با پارچه ای به رنگ سیاه پوشیده است و هیچ شمعی روشن نیست. هدف پشت سر این مراسم ارائه و یادآوری است از اندوه بیش از حد خدا، برای فداکاری تنها فرزندش است که خود را قربانی گناه بشریت کرد . رنجی که خدای پدر در این روز برای پسر مقدس ش تحمل کرد بسیار گران و وصف ناشدنی شد – خدایی که هویتش در قدوسیت، پاکی و نور تعریف میشود باید رنج تاریکی، گناه و طرد شدگی را به سبب گناه بشریت، برخود حمل کند. شروع مراسم بین ساعات نیمه شب است تا ۳ صبح. کشیش ها و بقیه شروع به خواندن دعای مخصوص میکنند. در مراسم صبح، کشیش تعالیمی را از کتاب مقدس قرائت و موعظه میکند. پس از آن مراسم دعا صورت میگرد که در آن از خداوند درخواست میشود که با فیض و رحمت خود گناهان بشریت را ببخشاید. در هنگام ظهر کشیش با احترام و عشق، پرده از روی صلیببرمیدارد و همگی با خداوند دوباره بیعت میکنند و تجدید عهد میکنند که به صلیب او وفادار باشند. صلیبی که برای آنها رستگاری و زندگی جاوید و آمرزش به همراه آورده. در کلیسای اورشلیم، تکه هایی از صلیب حقیقی مسیح را به نمایش میگذارند و در هنگام عشای ربانی مردم به یاد مسیح به آن احترام میگذارند و دعا میکنند. در بسیاری از کلیساهای پروتستان جمعه صلیب از ظهر شروع میشود و تا ۳ بعد از ظهر ادامه دارد. زیرا که عیسای خداوند در این ساعات به صلیب کشیده شد. این مراسم معمولا شامل هفت موعظه آخر مسیح است در حالیکه صلیب خود را بر دوش میکشید. بقیه مراسم، شامل سرودهایی است که در ارتباط با رنجهای مسیح در انجیل یوحنا به آنها اشاره شده است. تمامی این مراسم و آیین که درباره جمعه صلیب گفته شد؛ برای کسانی مهم است که به اهمیت و ارزش والای آن اعتقاد دارند و آنرا رعایت میکنند. برای بسیاری از مسیحیان، جمعه صلیب، روز غم و اندوه است و زمانی است که انسان از لعنت گناه رها شود و به عشق محض خدا فکرو تعمق کند که چگونه اینطور سخاوتمندانه تنها پسرش را برای رستگاری بشریت از گناه، فدا کرد. آمین