از دولت ایران صریحاً خواسته شد که آزار بهائیان را متوقف سازد

دهم فوریه ۲۰۱۸ ساعت
نویسنده: مایکل بینیون ( Michael Binyon)
ترجمه: دیده بان مطبوعات ایران
وکلای بین­ المللی و فعّالان حقوق بشر طی نامۀ سر گشاده ­ای از رئیس شورای عالی حقوق بشر ایران درخواست کردند که به ظلم و ستم حکومت نسبت به بهائیان پایان دهد.
تمامی امضا کنند­گانِ این نامۀ سرگشاده که شامل قاضی سلطنتی خانم کِندی ملقّب به بارونس شاوز (Baroness Kenndy of the Shaws, QC)، ریچارد گَلُداِستون (Richard Goldstone)، عضو محترم کمیسیون حقوقدانان و دادستان ارشد سابق دادگاه بین المللی لاهه برای یوگوسلاوی و رواندا میباشند، به آقای جواد لاریجانی، دبیر شورای عالی حقوق بشر نوشته­ اند که پیروان بیگناه دیانت بهائی، آئینی که در سال ۱۸۶۳ در ایران بوجود آمد، بدون دلیل دستگیر و شکنجه شده و سالیان درازی است که تنها بعلت باورهای مذهبی خود زندانی میشوند. هزاران نفر از بهائیان از تحصیل در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی محروم شده و مجاز نیستند که در چرخش اقتصادی کشور نقشی داشته باشند.
بیست و سه نفر امضا کنندگان متفقاً متذکر شده ­اند که «چنین تبعیضات و رفتارهای ظالمانه عامل اصلی زیرپا گذاشتن قوانین بین­ المللی و عهد­نامه ­ای است که کشور ایران یکی از امضا کنند­گان آن میباشد.» در حقیقت روا داشتن ظلم و ستم به بهائیان به منزلۀ «عدم انجام تعهدات ایران در سطح ملّی و بین المللی میباشد.»
امضا کنند­گان خاطرنشان ساخته­اند که اسناد و مدارک بی­شماری در این زمینه به سازمان ملل متحد ارائه گردیده است. اعمالی نظیر دستگیری، حبس و اعدام، تخریب آرامگاه­ ها و نبش قبر بسیاری از متوفیان این آئین، محروم نمودن هنرمندان بهائی از ادامه حرفۀ خویش، آتش زدن بسیاری از منازل بهائیان و تعطیل نمودن محلِّ کسب و کار ایشان، همگی شاهد زیر پا گذاشتن حقوق حقّۀ انسانی بهائیان میباشد.
امضا کنند­گان که اکثراً از اساتید بین­ المللی رشته حقوق میباشند به آقای لاریجانی یادآور شده ­اند که یکی از اصول قانون اساسی ایران اصلِ «رفتار منصفانه و عادلانه توأم با رحمت اسلامی با تمامی افراد و همچنین رعایت کلّیۀ حقوق انسانی همۀ افراد غیر­مسلمان» می­باشد.
این نامۀ سر گشاده بمناسبت دویستمین سالروز تولّد حضرت بهاءاللّه، بنیانگزار آئین بهائی نوشته شده است. ایشان که در سال ۱۸۱۷ میلادی در ایران متولّد شدند، در نظر بسیاری از ایرانیان، مسلمانی مرتد محسوب شده و پیروان ایشان که تعدادشان در ایران به سیصد هزار نفر میرسد، مدتهاست که از فشار تضعیقات وارده در رنج و عذابند. این تبعیضات بالاخص بعد از استقرار حکومت جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ شدّت بیشتری بخود گرفته است.
بهائیان معتقدند که تمام ادیان الهی از ریشه و حقیقتی واحد برخوردار هستند. تعداد پیروان این آئین در عالم بالغ بر شش میلیون نفر بوده که تقریبا پنج هزار نفر ایشان در انگلستان بسر می­برند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر