تئاتر خوزستان به مخاطب و مسائل چالشی در اجتماع توجهی ندارد

مریم مقدم در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: رسالت هنرمند است که به دغدغه های مردم بپردازد. متاسفانه بسیاری از کارگردان های تئاتر فقط به اجرا بردن یک متن بدون شناخت به مسائل تئوریک و فنی کارگردانی و بازیگری و… بسنده می کنند و مسئولان و بازبین ها توجه لازم را به این امر ندارند و همین باعث می شود که تئاتر مجالی باشد برای پول زایی تا انتقال اندیشه. 

مقدم افزود: تئاتر کار کردن باید هدفمند باشد. یک تئاتری باید به لحاظ فکری از زمان حال جلوتر باشد اما وقتی برخی تنها به دنبال کسب رزومه هستند و دنبال دغدغه های اجتماعی نیستند به همین دلیل وضعیت همینی می شود که امروز در استان می بینیم. شاید هنرمندان مان جسارت کافی را در انتقال مسائل ندارند یا مسئولان به افراد جسور میدان نمی دهند.
وی همچنین یاداور شد:  به تازگی کانون دانش آموختگان تئاتر استان خوزستان متشکل با حضور بیشتر از ۳۰ تن از تحصیل کرده ها شاخه های گوناگون رشته نمایش تشکیل شده است. هدف از تشکیل این کانون علاوه بر انتقال دغدغه های دانش آموخته ها به مسئولان، بستر سازی های مناسب کاری برای دانش آموخته هاست تا تئاتر استان به صورت منسجم تری بتواند از این نیرو تخصصی استفاده کند و شاهد بالا رفتن کیفیت کارها باشیم آن هم به واسطه میدان دادن بیشتر خصوصا در بخش آموزشی و کارشناسی.
این مدرس تئاتر توضیح داد: شناساندن تئاتر به مردم به واسطه تبلیغات و نصب بنر صورت نمی گیرد بلکه باید از کودکی با آن آشنا باشند و آموزش ببینند و تماشگرش باشند. تزریق نیروی حرفه ای و دانش آموخته به کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان می تواند گامی بلند در این رابطه باشد.
مقدم افزود: پرداخت غیر تخصصی باعث می شود مسائل اجتماعی خوب به مردم منتقل نشوند. وقتی متونی که انتخاب می شود اشتباه باشند، بدون شک، خروجی کارها نیز غیر اصولی می شود.
وی افزود: عدم بستر سازی مناسب برای توسعه تئاتر و دیدگاه کمیتی نسبت به برنامه های فرهنگی که می تواند چالش خوبی برای گستره تئاتر باشد، ضعف استفاده از نیروی تحصیل کرده رشته تئاتر در بسیاری از برنامه های فرهنگی و میدان دادن به نیروی غیر متخصص که بدون اگاهی و صرفا برای سرگرمی به کار تئاتر می پردازد موجب افت کیفیت تئاتر شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر