مولانا عبدالحمید؛ ایجاد تعادل معقول در به‌کارگیری اقوام و مذاهب، رمز وحدت و بقای امنیت است

مولانا عبدالحمید در خطبه‌های روز (۲۵ اسفند ۱۳۹۶) مراسم نمازجمعه اهل‌سنت زاهدان با تأکید بر لزوم برقراری «وحدت عملی»، «ایجاد یک ترکیب و تعادل معقول» در به‌کارگیری اقوام و مذاهب ایرانی را رمز حفظ و حدت و بقای امنیت دانستند.

به گزارش  کمپین فعالان بلوچ ، مولانا عبدالحمید با بیان اینکه «سیستانی» و «بلوچ» بزرگ‌ترین اقوام و «شیعه» و «سنی» بزرگ‌ترین مذاهب استان سیستان و بلوچستان هستند، خاطرنشان کردند: توصیه بنده آن است که باید اقوام و مذاهب استان کنار هم باشند و باهم وحدت و همدلی داشته باشند. ایشان مدیران استانی را به «سعه‌صدر و دوراندیشی» فراخواند و گفتند: توصیه بنده به همۀ مدیران استانی این است وقتی‌که یک نفر به مدیریتی می‌رسد،‌ بلوچ باشد یا سیستانی و شهرستانی، شیعه باشد یا سنی با سعه‌صدر و دوراندیشی رفتار کنند.
ایشان افزودند :‌ شما نمایندگان محترم مجلس و مدیران باید دوراندیشی را رعایت کنید، سعه‌صدر داشته باشید، ارگان‌ها و نهادهایی که در به‌کارگیری و استخدام‌ متقاضیان از آن‌ها استعلام گرفته می‌شود، باید دید وسیع داشته باشند.
ایشان خطاب به اقوام و مذاهب استان، خاطرنشان کردند : عزیزان سیستانی و بلوچ، عزیزان شیعه و سنی شما دشمن دارید، دشمن شما تنها تندروها و گروه‌های معاند خارجی نیستند، بلکه شما در داخل نیز با دشمنان و گروه‌های تندرو و افراط‌گرا که ادعای خیرخواهی می‌کنند، مواجه هستید. برخی معتقدند: “تنها شیعه، نه سنی”؛ بعضی می‌‌گویند:‌ ” تنها سنی، نه شیعه” این هر دو دیدگاه افراطی و اشتباه هستند؛ ما با همدیگر برادریم، ما اخوت اسلامی، وطنی و قومی داریم.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه بر ضرورت درنظرگرفتن ترکیب و بافت جمعیتی استان در استخدام‌ها اشاره کردند و گفتند : ما اگر می‌خواهیم دشمنان‌مان ناامید شوند -که الحمدلله تا امروز چنین بوده است. نمایندگان مجلس هم از تندروی پرهیز کنند و به‌جای قوم خود، مردم استان را درنظر بگیرند و برای حل مشکلات کل استان تلاش کنند.
مولانا عبدالحمید بر لزوم “میدان ندادن به تندروها که گاهی در لباس دوست نیز ظاهر می‌شوند” تأکید کردند و گفتند: بنده معتقدم آن شیعه و سنی که خودخواهی و زیاده‌خواهی داشته باشد، او دشمن استان است. آن‌هایی که می‌گویند:‌ اهل‌سنت را استخدام نکنید، تنها شیعه را استخدام کنید یا برعکس؛ من این افراد را واقعا دشمن توسعه و امنیت استان می‌دانم. شیعه و سنی باهم برابر هستند.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان «ایجاد یک ترکیب و تعادل معقول» را در استخدامی‌ها و واگذاری پست‌ها، رمز وحدت و بقای امنیت استان دانستند و خطاب به مسئولین اظهار داشتند: آقای استاندار محترم! و نماینده محترم ولی‌فقیه! انتظار ما این است که اینجا یک ترکیب و تعادل معقولی حاکم باشد. باید فریقین [شیعه و سنی] کنار هم باشند. این سیاست درست است،‌ اگر شما این سیاست را اعمال کردید، آنگاه نیروهای امنیتی و مرزبانان را از مرز جمع کنید، بگذارید آن‌ها راحت بخوابند، برای امنیت استان هزینه نکنید، هزینه امنیت را خرج آبادانی و عمران استان و ایجاد اشتغال کنید.
مولانا عبدالحمید در ادامه بر لزوم وحدت عملی تأکید کردند و خطاب به اقوام و مذاهب استان تصریح کردند: شما عزیزان سیستانی و بلوچ، شما عزیزان شیعه و سنی باهمدیگر برادر هستید.‌ برادری تنها با حرف و زبان نیست، شما باید همدیگر را به آغوش بگیرید و کنار هم قرار دهید.
ایشان در ادامه خواستار تقسیم عادلانه مدیریت‌ها و معاونت‌های استانی شدند و اظهارداشتند : مدیریت‌های استانی باید تقسیم شوند و وقتی‌که یک شخص مدیر شد معاونت‌‌ها را در میان اقوام و مذاهب استان تقسیم کند. باید باهم و کنار هم باشیم تا بتوانیم استان را آباد کنیم و افرادمان را به تهران و مرکز کشور سوق بدهیم تا برای ایران خدمت کنند.
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در فرازی دیگر از سخنان‌شان «سیاست ایجاد تعادل در واگذاری پست‌های دولتی را» برای تمام مناطق سنی‌نشین کشور راهگشا دانستند و گفتند: به‌کارگیری فریقین و ایجاد تعادل معقول در واگذاری پست‌ها، بهترین سیاست برای تمام مناطق سنی‌نشین کشور است. این سیاست می‌تواند در کل کشور جواب بدهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر