شماری از بازداشت‌شدگان روز زن «به اقدام علیه امنیت ملی متهم شده‌اند»

قرار بود تجمع روز هشتم ماری (۱۷ اسفند) در برابر ساختمان وزارت کار برگزار شود، اما ماموران امنیتی از صبح همان روز در برابر ساختمان وزارت‌خانه جمع شده و اجازه برگزاری تجمع را ندادند.


بنا بر گزارش‌ها از ایران شماری از بازداشت‌شدگان تجمع ۱۷ اسفند ماه به مناسبت روز جهانی زن، در تهران، در تماس با بستگان خود گفته‌اند به «اقدام علیه امنیت ملی» متهم شده‌اند. بازداشت‌شدگان در عین‌حال گفته‌اند به نیازهای اولیه دسترسی مناسبی ندارند.
کانال تلگرام «فراخوان تجمع هشت مارس» می‌گوید زهره اسدپور و بنفشه جمالی، دو تن از بازداشت‌شدگان، به خانواده‌هایشان گفته‌اند با وجود تعیین‌شدن وثیقه، همچنان در بازداشت به سر می‌برند. 
خانم اسدپور و خانم جمالی گفته‌اند ابتدا با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تجمع غیر قانونی» مواجه شده‌اند.
بازداشت‌شدگان گفته‌اند «در سلول‌های جداگانه نگه‌داری می‌شوند» و به «شرایط نامناسب بازداشت از جمله عدم دسترسی به آب و وسایل بهداشتی» اعتراض کرده‌اند.
بنا بر گزارش‌ها علاوه بر خانم اسدپور و خانم جمالی، شهلا انتصاری، از دیگر کنشگران حقوق زنان، سودابه رخش، مولود حاجی‌زداه، آینا قطبی، از روزنامه‌نگاران در ایران، نیز بازداشت شده‌اند. جواد تللی، و علی سالم، روزنامه‌نگار، نیز از مردانی هستند که در جریان تجمع ۱۷ اسفند بازداشت شدند.
در ساعات گذشته تصاویر و نام افرادی که گفته می‌شود هم‌چنان در بازداشت به‌سر می‌برند در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌است.

قرار بود تجمع روز هشتم مارس (۱۷ اسفند) در برابر ساختمان وزارت کار برگزار شود، اما ماموران امنیتی از صبح همان روز در برابر ساختمان وزارت‌خانه جمع شده و اجازه برگزاری تجمع را ندادند. با این وجود شماری از کنشگران و دیگر شهروندان به این تجمع رفتند. بنا بر گزارش‌های اولیه بیش از ۸۰ نفر از شهروندان بازداشت شدند. چندی بعد نزدیک به ۶۰ نفر از بازداشت‌شدگان آزاد شدند. گفته می‌شود در حال حاضر دست‌کم ۱۹ زن و مرد همچنان در بازداشت به‌سر می‌برند.
بنا بر گزارش‌ها از ایران و آن‌چه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، به بستگان کسانی که همچنان در بازداشت هستند گفته شده، پرونده آن‌های به دادسرای اوین منتقل شده‌است.
گفته می‌شود زنان بازداشت‌شده، به قرچک ورامین و مردان به فشافویه در حسن‌آباد استان تهران، منتقل شده‌اند.
مقام‌های قضائی در ایران هنوز واکنشی به گزارش‌های منتشرشده نشان نداده‌اند.
همزمان با این وقایع، دادستان تهران برای شهردار پایتخت و شماری از عوامل مراسم روز زن در برج میلاد، نیز پرونده تشکیل داده‌است. این مراسم، که چند دختربچه در جریان آن رقصیده‌اند، با اعتراض اصولگرایان روبه‌رو شده‌است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر