حزب مردم سالاری در قطعنامه خود تاکید کرده است: وضعیت اسف بار اغلب زلزله زدگان در استان کرمانشاه نشانه عدم پیگیری جدی مطالبات زلزله زدگان است و این بی توجهی به وضعیت زلزله زدگان کرمانشاه قابل قبول نیست.به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس ، شانزدهمین کنگره حزب مردم سالاری روز جمعه یازدهم اسفندماه ۱۳۹۶ با شعار «مردم پرسشگر، حکومت پاسخگو، لازمه توسعه پایدار» با حضور شخصیت های سیاسی و همچنین اعضای شورای مرکزی، دفتر سیاسی، شاخه ها و شعب استانی و منتخبین حزب برگزار شد.
در شانزدهمین کنگره حزب مردم سالاری رئوس قطعنامه پایانی کنگره این حزب به تصویب اعضا رسید. در بخشی از این قطعنامه آمده است: حزب مردم سالاری برای آن که نشان دهد حمایت قاطع از دکتر روحانی برای انتخابات، نافی پیگیری مطالبات مردم از ایشان نیست، همایش مطالبات اصلاح طلبان از دولت را در خردادماه ۹۶ با حضور صاحب نظران و فعالان سیاسی برگزار کرد. حزب مردم سالاری همچنین برای تاکید بر نهادینه ساختن فرهنگ فعالیت حزبی در سراسر کشور، طرحی را با نام پارلمان اصلاحات تدوین کرد که در دیدار جمعی از اعضای حزب با رئیس دولت اصلاحات، توسط دبیر کل حزب تقدیم ایشان شد که درنهایت این طرح در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به تصویب رسید و به کمیته سیاسی شورا ارجاع شد تا زمینه عملیاتی ساختن این طرح فراهم شود.
این قطعنامه در ادامه می نویسد: طی ماه های اخیر شاهد برپایی تجمعات اعتراضی در برخی مناطق کشور بودیم که برخلاف گذشته، مرکزیت آن نه در تهران، بلکه غالبا در شهرهای کوچک و محروم کشور بود که متاسفانه موجب کشته و زخمی شدن جمعی از هموطنانمان شد. حزب مردم سالاری اعتقاد دارد عامل بروز این تجمعات اعتراضی و گسترش ناگهانی آن در مدت زمانی کوتاه، فراموش کردن حق پرسشگری مردم به عنوان ولی نعمتان انقلاب اسلامی توسط مسئولان و از یاد بردن اصل پاسخگویی حکومت در معنای عام بوده است. این درحالیست که مردم پرسشگر و حکومت پاسخگو، از مهم ترین آرمان ها و اصول انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی محسوب می شود که عامل اصلی خیزش مردم در مقابل حکومت پهلوی بود. به همین دلیل اعتقادداریم حق انتقاد و اعتراض مردم باید به رسمیت شناخته شود و در مقابل، مسئولان نیز در هر سه قوه و سایر ارکان حاکمیت، به طور شایسته به این اعتراضات پاسخ دهند. چراکه عدم توجه به این موضوع می تواند افزایش فاصله مردم با حاکمیت را در پی داشته باشد که این هشدار را باید جدی گرفت.
در بخش دیگری از این بیانیه تاکید شده است: علیرغم سپری شدن بیش از ۷ ماه از استقرار دولت هنوز سرعت و جدیت لازم در دولت برای عمل به وعده های انتخاباتی و رفع مشکلات مردم که عموما مشکلات اقتصادی است دیده نشده و ضرورت تسریع دولت در عمل به وعده ها بیش ازپیش احساس می شود چراکه انباشته شدن مطالبات مردم و غلبه یافتن این احساس عمومی که گام های دولت برای پاسخ دادن به مطالبات مردم، از سرعت و قدرت لازم برخوردار نیست، می تواند احساس یاس عمومی را گسترش دهد. چالش های بازار ارز به ویژه در شش ماهه دوم سال جاری، حاصل همین سستی دولت در عمل به وعده ها و رفع مشکلات اقتصادی است که وعده تک نرخی کردن ارز که مانع از رانت می شود، همچنان مبهم و بی سرانجام مانده است.
قطعنامه حزب مردم سالاری در ادامه تاکید می کند: در این میان یکی از مهم ترین چالش های اقتصاد کشور، پرداخت نقدی یارانه ها است که دولت وقت (محمود احمدی نژاد) آن را به جای هدفمندی یارانه ها اجرایی کرد و باگذشت نزدیک به ۵ سال از پایان آن دولت، هنوز راهکار عملی برای خروج از بن بست پرداخت نقدی یارانه ها اندیشیده نشده است. هرچند اقدامات دولت در کاهش و سپس تثبیت نرخ تورم در زیر ده درصد که موجب شده قدرت خرید مردم بیش ازپیش کاهش نیابد قابل تقدیر است، اما همچنان تلاشی تاثیرگذار و ملموس برای خروج از سایه سنگین رکودی که اقتصاد کشور را در برگرفته و رفع موانع رونق اقتصادی از سوی دولت ملاحظه نمی شود.
این بیانیه می افزاید: در این میان، رکود و همچنین تعطیلی برخی کارخانه ها موجب بیکاری کارگران شده و علیرغم ایجاد اشتغال قابل قبول توسط دولت در سال های اخیر، همچنان شاهد نرخ بیکاری دورقمی در کشور هستیم که این نرخ در بین جوانان و در استان های محروم، بسیار بیشتر است که خود عاملی برای اعتراضات مردم در دی ماه اخیر شد. از سوی دیگر، علیرغم تلاش قابل تقدیر دولت در تسویه بدهی موسسات مالی غیرمجاز به سپرده گذاران، همچنان مطالبات بخشی از سپرده گذاران پرداخت نشده اما مهم تر از آن لزوم برخورد قضایی با متخلفان این موسسات است که گویی در سایه امن حمایت های پیدا و پنهان قرارگرفته اند. مطالبات سپرده گذاران، نه از جیب دولت و بیت المال، بلکه باید از جیب متخلفان همان موسسات پرداخت شود اما تاکنون هیچ برخوردی با مدیران آن موسسات صورت نگرفته است.
در بخش دیگر این بیانیه آمده است: حزب مردم سالاری اعتقاد دارد، برجام دستاورد مهم دیپلماتیکی است که علیرغم فشارهای وارده آن توسط رییس جمهور آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، همچنان باید محور سیاست خارجی جمهوری اسلامی قرار داشته باشد و مسئولان از حرکت در مسیر موردنظر ترامپ که هدفش سوق دادن ایران به سمت خروج از برجام است، خودداری کنند. به ویژه با توجه به این که پایبندی ایران به برجام تاکنون ۹ بار مورد تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی قرارگرفته و اتحادیه اروپا نیز از برجام حمایت می کند و همین روند، به انزوای هر چه بیشتر ترامپ منجر خواهد شد؛ اما در این میان لازم است با رایزنی های بین المللی اثرگذارتر با کشورهای عضو اتحادیه اروپا، امکان بهره مندی هر چه بیشتر را از مزیت ها و ظرفیت های برجام فراهم ساخت که نه تنها کارشکنی های آمریکا را به شکست منجر خواهد کرد، بلکه از منظر اقتصادی نیز به سود اقتصاد تشنه سرمایه گذاری ایران خواهد بود.
این بیانیه در پایان تاکید می کند: ضرورت پیگیری وضعیت اقتصاد مطبوعات و رسانه های خصوصی به عنوان رکن چهارم دموکراسی که با بی توجهی دولت مواجه شده اند و تقویت صنعت نشر باهدف بهبود وضعیت نشر کتاب و نشریات باهدف تعمیق فرهنگ مطالعه در جامعه به منظور افزایش آگاهی های عمومی، از دیگر نیازهای اجتماعی – فرهنگی است که دولت و همچنین سایر نهادهای مسئول حاکمیتی باید با جدیت بیشتری به آن توجه کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر