ناصر نورد گل تپه نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین از دریافت مراقبتهای پزشکی لازم محروم است، آقای نورد گل تپه از ناحیه دهان و دندان دچار مشکل شده است و مسئولان زندان اوین تاکنون از دریافت مراقبتهای پزشکی لازم ممانعت به عمل آوردهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان ماده ۱۸، نوکیش مسیحی ایرانی «ناصر نورد گلتپه» با نارساییها و مشکلات بسیاری در ناحیه دهان و دندان مواجه است و باید هرچه سریعتر درمان شود اما مسئولان زندان اوین بدون در نظر گرفتن درد فراوان، عفونت لثه و شرایط جسمی این نوکیش مسیحی تاکنون از دریافت مراقبتهای پزشکی لازم ممانعت به عمل آوردهاند.
یکی از نزدیکان آقای نورد گفت: «در صورت تاخیر در روند درمانی ناصر، بیم آن میرود که ایشان دندانهای خود را به طور کامل از دست بدهد.»
مسأله درمان و رسیدگی جدی به وضعیت سلامتی زندانیان عقیدتی در ایران بسیار نگران کننده است.
نوکیش مسیحی ایرانی ناصر نورد گل تپه از تاریخ ۳۰ دیماه ۱۳۹۶ در حال گذراندن ۱۰ سال حبس تعزیری خود در بند ۸ زندان اویناست.
“نورد گل تپه”، به همراه سه شهروند کشور آذربایجان در تاریخ ۴ تیر ماه ۱۳۹۵ در یک گردهمایی خصوصی بازداشت شدند. «الدر قربانوف، یوسف فرهادوف و بهرام نسیبوف» از اعضای کلیسایی به نام «کلمهی حیات» در باکو هستند. هر چهار مسیحی بازداشت شده به مدت دو ماه در زندان انفرادی تحت بازجویی قرار گرفتند و سرانجام به «اجتماع و تبانی در فعالیتهای تبشیری» متهم شدند. پس از گذشت چهار ماه زندان با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان به طور موقت از زندان آزاد شدند. سه شهروند آذربایجان پس از آزادی به کشور و نزد خانواده خود بازگشتند.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب که به ریاست «ماشاالله احمدزاده» در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۶ برگزار شد این شهروند مسیحی را به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم نمود. قاضی در جریان دادگاه به گزارش وزارت اطلاعات استناد کرده و اتهامات مربوطه را «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و راهاندازی تشکیلات غیرقانونی کلیسای خانگی» عنوان کرد. اما به متهم و وکلای پرونده اجازه دسترسی به گزارش مربوطه، محتویات و اسناد و مدارکی که مورد اشاره بودند، داده نشد.
دادگاه تجدید نظر تهران به ریاست قاضی «حسن بابایی» نیز در روز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ حکم ۱۰ سال زندان برای نوکیش مسیحی «ناصر نورد گل تپه» را تایید کرده بود.
بر اساس فهرست دیدبان جهانی آزار مسیحیان که هر ساله از سوی سازمان «درهای باز» منتشر میشود، ایران رتبه دهم در جهان را دارد. آنچه ایران را در شمار یکی از بدترین کشورهای جهان برای مسیحیان قرار میدهد، نقض آشکار حقوق شهروندان مسیحی ایران به ویژه مسیحیانی که از پیشینهی اسلام هستند از سوی حکومت این کشور است. برخلاف اکثر کشورهای منطقه، مسیحیان و سایر مردم ایران اغلب با یکدیگر همزیستی مسالمتآمیز دارند و بیشتر گزارشهای مربوط به جفا و آزار از سوی نظام حاکم و نهادهای تحت امر آن بوده است.
همچنین سایت سازمان ماده ۱۸ در خبری دیگر از عدم موافقت با تودیع وثیقه هادی عسگری نوکیش مسیحی در دادگاه انقلاب خبر داده است.
با وجود گذشت بیش از ۱۹ ماه از زمان بازداشت «هادی عسگری»، مسئولان قضایی از پذیرش وثیقه این نوکیش مسیحی و آزادی موقت او تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر خودداری میکنند.
یکی از نزدیکان این نوکیش مسیحی، گفت: «هادی تا چندی پیش به دلیل عدم تمکین مالی موفق به تامین قرار وثیقه سنگین ۱۷۰ میلیون تومانی خود نشده بود. اکنون که این مشکل برطرف شده و این وثیقه با تلاش بسیار تهیه شده است، قاضی پرونده به بهانههای گوناگون روند تودیع وثیقه را به تعویق انداخته است.»
در آخرین تلاش این نوکیش مسیحی پیش از نوروز، مسئولان دادگاه اظهار داشتند که تا ۲۰ فروردین به این موضوع رسیدگی نخواهند کرد. به این ترتیب هادی عسگری از آزادی موقت در ایام نوروزی و بودن در کنار خانواده خود در آغاز سال نو محروم شده است.
در صورت همکاری قاضی پرونده، این شهروند مسیحی (هادی عسگری) میتواند به طور موقت تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر از زندان آزاد شود.
هادی عسگری در تاریخ ۱۲ تیر ماه سال ۹۶ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران با حکم قاضی احمد زاده به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی با تشکیل کلیساهای خانگی و تبلیغ مسیحیت» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است. وی همچنین پس از طی دوران محکومیت خود برای دو سال نیز حق خروج از کشور را نخواهد داشت.
هادی عسگری به همراه نوکیش مسیحی دیگر «امین افشار نادری» که به ۱۵ سال زندان محکوم شده است چندی پیش به علت عدم رسیدگی به پروندهشان در زندان اوین دست به اعتصاب غذازده بودند. امین افشار نادری هماکنون با قرار وثیقه بطور موقت خارج از زندان است.
هادی عسگری و امین افشار نادری در تاریخ ۵ شهریورماه ۱۳۹۵ “برابر با ۲۶ آگوست ۲۰۱۶” همراه با ۱۳ شهروند دیگر در فیروزکوه بازداشت و مدت ۸۲ روز را در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ گذراندند. پس از آن، این دو نوکیش مسیحی به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شدند.
علیرغم ادعاهای دولت حسن روحانی و تاکید وی بر حقوق شهروندی، همچنان رویکرد امنیتی، بازداشتهای خودسرانه، سرکوب و فشار بر مسیحیان فارسیزبان ادامه دارد و در سال گذشته نیز شاهد موج جدید خشونت و احکام سنگین زندان علیه مسیحیان ایران بودهایم.
این در حالی است که حسن روحانی در شعارهای خود، پیش از روی کار آمدن دولت و پس از تشکیل دولت بارها بر رعایت حقوق شهروندی تاکید داشته و در همین راستا منشوری نیز تحت عنوان “منشور حقوق شهروندی” منتشر کرده است، اما با این حال این شعارها تاکنون تنها در حد شعار مانده است!
مادهی ۱۰ منشور حقوق شهروندی در این باره میگوید: “توهین، تحقیر یا ایجاد تنفر نسبت به قومیتها و پیروان ادیان و مذاهب و گروههای مختلف اجتماعی و سیاسی، ممنوع است.”
در مادهی ۹۹ این منشور نیز آمده است: “شهروندان حق دارند از امکانات لازم برای مشارکت در حیات فرهنگی خود و همراهی با دیگر شهروندان ازجمله در تأسیس تشکلها، انجمنها، برپایی آیینهای دینی و قومی و آداب و رسوم فرهنگی با رعایت قوانین برخوردار باشند.
اصل بیست و ششم قانون اساسی به صراحت بر آزادی فعالیت اقلیتهای دینی تاکید شده و در این اصل آمده است: “احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناختهشده آزادند، مشروط به این که اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند. هیچکس را نمیتوان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر