بیش از ۱۶۰ نفر’ در اعتراضات خوزستان بازداشت شده‌اند

فعالان حقوق بشر می‌گویند در پی تجمع در یک هفته اخیر، بیش از ۱۶۰ نفر در شهرهای اهواز، آبادان، ماهشهر و خرمشهر بازداشت شده‌اند.
در میان‌برنامه‌ای که در برنامه کلاه‌قرمزی روز دوم فروردین از تلویزیون ایران پخش شد، عروسک‌هایی با لباس‌ اقوام ایرانی بر نقشه ایران چسبانده می‌شود اما عروسکی که باید در استان خوزستان قرار می‌گرفته لباس عربی به تن نداشته است.

این باعث اعتراض گروهی از عرب‌های خوزستان شد که می‌گفتند با توجه به جمعیت زیاد آنها در این استان، تلویزیون دولتی نباید آنها را نادیده می‌گرفته و این کار را “توهین آمیز” دانستند.
این اعتراضات از آن پس ادامه پیدا کرده است، تجمع‌های اعتراضی نخست در اهواز آغاز شد و سپس به چند شهر دیگر نیز گسترش پیدا کرد.
به گفته فعالان حقوق بشر از زمان آغاز این تجمعات نیروهای امنیتی وانتظامی در شهرهای مختلف خوزستان حضور پررنگی دارند و تا کنون بیش از ۱۶۰ نفر را بازداشت کرده‌اند و برخی از بازداشت‌شدگان زیر ۲۰ سال دارند.
گزارشها حاکی است که اداره اطلاعات و اطلاعات سپاه استان خوزستان بازداشت‌ها را انجام داده‎اند.
همچنین به گفته شاهدان عینی در تجمع روز هفتم فرودین ماموران انتظامی به معترضان گاز اشک آور پرتاب کرده و آنها را هدف ضرب و شتم قرار داده‌اند.
حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی روز یکشنبه ۱۲ فروردین در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم، “شایعات” درباره کشته شدن برخی افراد در این ناآرامی‌ها را رد کرد و گفت پلیس در کنترل اوضاع در این شهرها “هیچ مشکلی ندارد”.
اعتراضات همچنین واکنش ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه موقت اهواز را به همراه داشت که روز دهم فروردین گفت: “هر چند مردم عرب خوزستان حق داشتند در این زمینه ناراحت شوند اما مردم نسبت به فتنه و توطئه‌های دشمن مراقب باشند”.
عباس کعبی، نماینده خوزستان در مجلس خبرگان در نامه‌ای به عبدالعلی عسکری، رئیس صدا و سیما هشدار داد که “تحریک قومیت‌ها، مخاطرات امنیتی و آثار مخرب اجتماعی فراوان در پی دارد” و خواستار عذرخواهی رسمی رئیس صدا و سیما شده بود اما فعلا محمد زارعان تهیه‌کننده میان برنامه “ببین و بساز” در کلاه قرمزی از مردم خوزستان عذرخواهی کرده است.
آقای زارعان گفته است: “این نقشه در طول دوره پخش برنامه “ببین‌وبساز” تکمیل می‌شود و عروسک ملبس به لباس عربی از روز نهم فروردین به بعد به این نقشه اضافه می‌شود”.
معترضان می‌گویند که سیاست‌های صدا و سیما اصولا “نژادپرستانه” و در جهت انکار هویت عرب‌های استان خوزستان است.
این نخستین بار نیست که پخش برنامه‌ای از صدا و سیما موجب اعتراض یکی از اقوام ایرانی می‌شود.
پیش از این نیز پخش برنامه تلویزیونی فیتیله در آبان ماه سال ۱۳۹۴ موجب اعتراض و تجمع در چندین شهر ترک نشین ایران شد.
پخش برنامه فیتیله پس از آن متوقف شد، رئیس سازمان رادیو تلویزیون ایران عذرخواهی کرد و مسئولان برنامه توبیخ و مجازات شدند.بی بی سی فارسی 14 فروردین

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر