در اطراف مدارس تهران «به طور دائمی» پلیس مستقر می‌شود


حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ
رئیس پلیس تهران بدون اشاره به جزئیات، از «استقرار دائمی» پلیس در اطراف مدارس پایتخت به منظور جلوگیری از توزیع و خرید و فروش مواد مخدر و «برخورد با مزاحمین» خبر داد.


حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا٬ نام این طرح را «امنیت و آرامش» ذکر کرده و گفته است که این طرح در اطراف تمام مدارس تهران٬ به‌ویژه دبیرستان‌های دخترانه و پسرانه٬ در دو «شیفت صبح و عصر» اجرا می‌شود و به گفته او، با «مزاحمین» و فروشندگان مواد مخدر «به شدت برخورد» می‌شود.

رئیس پلیس تهران روشن نکرده است که آیا این طرح صرفا به جلوگیری از خرید و فروش مواد مخدر می‌پردازد یا در نقش «گشت امنیت اخلاقی» به روابط بین پسران و دختران خواهد پرداخت.

در سال‌های اخیر شماری از مقام‌های دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره کاهش سن اعتیاد در ایران و همچنین تغییر الگوی مصرف مواد مخدر در بین دانش‌آموزان هشدار داده‌اند.

آمار‌های مربوط به مصرف مواد مخدر در میان دانش‌‌آموزان ایرانی متفاوت است و وزارت آموزش و پرورش هم از انتشار آمار‌های دقیق خود در این زمینه خودداری می‌کند.

در سال‌های اخیر گزارش‌هایی غیررسمی ردباره پایین آمدن «سن تجربه مواد مخدر» در بین دانش‌آموزان منتشر شده بود اما حدود سه ماه پیش یک مقام رسمی در استان فارس اعلام کرد که سن تجریه اعتیاد در کشور به ۱۵ سالگی رسیده است.

محمدرضا ابراهیم، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان فارس، دی‌ماه گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا همچنین گفت با اینکه میانگین تجریه مصرف مواد مخدر در کل کشور ۴.۱ درصد از دانش‌آموزان است اما بنابر یک پایش که در سال ۹۳ انجام شد، حدود ۵.۶ درصد از کل دانش‌آموزان پایش شده تجربه مصرف موادمخدر داشته‌اند.

در سال ۹۵ نیز مقام‌های آموزش و پرورش و همچنین حسین طلا٬ عضو کمیسیون اجتماعی وقت مجلس شورای اسلامی، از ۱۳۰ هزار دانش‌آموز «معتاد و مصرف‌کننده دائمی مواد مخدر» خبر داده بود.

آقای طلا در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر از کاهش سن اعتیاد به ۱۳ سال در ایران سخن گفته و افزوده بود که «یک درصد از تعداد کل دانش‌آموزان کشور دارای اعتیاد هستند».

به گفته وی، از تعداد دانش‌آموزانی که به طور تفننی و تفریحی مواد مخدر مصرف می‌کنند آماری در دست نیست «وگرنه تعداد از این هم فرا‌تر خواهد رفت».

شهیندخت مولاوردی٬ معاون پیشین رئیس‌ جمهور ایران در امور زنان و خانواده هم «میانگین سن اعتیاد» در بین دختران را ۱۳ سال اعلام کرده بود.

سال گذشته پرویز افشار٬ سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، با اعلام اینکه مرگ و میر ناشی از مصرف روانگردان‌ها در ایران رشدی ۸.۶ درصدی یافته، خواستار آموزش در این زمینه در مدارس٬ دانشگاه‌ها و سربازخانه‌ها و حتی مهدهای کودک‌ شده بود.
با استفاده از گزارش‌های ایلنا٬ ایسنا، خبرگزاری صداوسیما و رادیو فردا / ب.ب / ج

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر