دارندگان گوشی آیفون اجازه استفاده از پیام رسان های داخلی را ندارند/ استفاده از پیام رسان های داخلی حمایت از جوانان است


مدیر عامل پیام رسان ایتا عنوان کرد: « در خصوص قوانین بین المللی هنوز در ایران شبهه وجود دارد. وقتی تلگرام از قوانین ایران پیروی نمی کند و قوانین ایران را قبول نمی کند و در مقابل سیستم قضایی ما پاسخگو نیست به تبع ما هم از نسبت به قوانین آن ها بی تفاوت هستیم و در مقابل از قوانین کپی رایت جهانی پیروی نمی کنیم.»


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، بعد از مسدودسازی پیام رسان تلگرام و تاکیدات لزوم بر حمایت از پیام رسان های داخلی، بسیاری از پیام رسان ها ی داخلی به مخاطبان معرفی شدند و هر کدام امکانات خود را بر حسب توانمندی های پیام رسان مورد نظر، به عرصه ظهور گذاشتند. اما مسئله ای که در حال حاضر در استفاده از این پیام رسان ها مطرح است، یکی امنیت کاربران علی الخصوص هنگام انجام عملیات مالی و دیگری عدم امکان استفاده از این پیامرسان برای کاربران سیستم عامل IOS یعنی دارندگان گوشی های Apple Iphone است. به عبارت دیگر با این حجمه از لزوم استفاده از پیام رسان داخلی و حمایت از کالای ایرانی، دارندگان iphone امکان استفاده از این پیام رسان ها را ندارند. از بین تمامی پیام رسان های داخلی معرفی شده، پیام رسان ایتا، به واسطه شباهت های بسیارش به تلگرام یکی از پیام رسان هایی است که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است. از این رو به سراغ مدیر عامل پیام رسان ایتا، محسن غفاری رفتیم و با وی گفت و گویی داشته باشیم که از امکانات پیام رسان های داخلی و امنیت آنان ، حمایت های دولتی ؛ پیام رسان تلگرام .... چنین گفت که در ادامه می خوانید:

غفاری خصوص میزان ایمنی اپلیکیشن های داخلی به خبرنگار گروه اجتماعی برنا گفت: «رمزنگاری این پیامرسان مانند رمزنگاری سیستم های بانکی است و از استاندارد های بین المللی استفاده می کند. بحث ایمن سازی مبحث بسیار بزرگ و گسترده ای است که ما تا آن جای که می توانستیم آن را رعایت کرده ایم اما در عمل برخی خلا ها و مشکلات آن مشخص می شود .

وی با تاکید براینکه درست است که مردم دغدغه امنیت دارند اما حتی در خود تلگرام هم ما امنیت صد در صد نداشتیم و مشکلاتی پیش آمد و 50-60 درصد پرونده های کلاهبرداری پلیس فتا مربوط به تلگرام است ادامه داد : پس می توان نتیجه گرفت که ناامنی در همه جا هست و اصولا کلاهبرداران همیشه در کمین هستند. مسئله اصلی در این جاست که مخاطب همواره باید هوشیار باشد و سواد رسانه ای خود را بالا ببرد و از نصب چندین اپلیکیشن به خصوص از فضا های ناامن خودداری کنند و اپلیکیشن ها را از جاهای مختلف نصب نمایند. حتی در برنامه بازار هم با اینکه اپلیکیشن ها از چندین فیلتر عبور می کنند باز هم احتمال خطا و ناامنی و دزدیدن اطلاعات کاربران وجود دارد. همانطور که اطلاعات کاربران از لپ تاپ، کارت های بانکی و... سرقت شده است و امنیت 100 درصدی نداشته است پس نمی توان انتظار داشت این پیام رسان هم امنیت صد در صدی را به کاربر بدهد. همه این ها به خود مخاطب و هوشیاری در رمزنگاری و امنیت بستگی دارد.»

غفاری در خصوص میزان حمایت های دولتی برای تقویت پیام رسان های داخلی تا چه میزان بوده است گفت: « شرکت های خصوصی در این عرصه هیچ گونه حمایتی دریافت نکردند ، هیچ حمایتی اعم از وام یا سروری که در اختیار ما باشد ندیده ایم و تنها لطفی که به ما شده است این است که از ما نام برده اند. ما از کسی بابت حمایت طلبکار نیستیم اما می گوییم اگر وزارت ارتباطات دغدغه ارتباطات پیام رسان داخلی را دارد از ما حمایت کند.»

غفاری در خصوص سیاست اپلیکیشن ایتا در پیروی از قوانین بین المللی کپی رایت و شباهت بسیار زیاد این برنامه با تلگرام عنوان کرد: « در خصوص قوانین بین المللی هنوز در ایران شبهه وجود دارد. وقتی تلگرام از قوانین ایران پیروی نمی کند و در مقابل سیستم قضایی ما پاسخگو نیست به تبع ما هم نسبت به قوانین آن ها بی تفاوت هستیم و اگر دوروف در ایران شکایت کند به هیچ جا نمی رسد. ما نیز در مقابل از قوانین کپی رایت جهانی پیروی نمی کنیم.»

او در خصوص امکان پیام رسان های داخلی برای نصب و استفاده دارندگان گوشی آیفون که این امکان در حال حاضر برایشان وجود ندارد و بسیاری از کاربران ایرانی نیز از این برند گوشی تلفن همراه استفاده می کنند گفت: «ما واقف به این دغدغه ها هستیم و قبول داریم که در این زمینه ضعف هایی داریم. البته کاربران آیفون می توانند از نسخه وب ما استفاده کنند. شرکت Apple ایران را تحریم کرده است و اپ استورهای آن نیز ایران را تحریم کرده اند، در ایران نمایندگی رسمی ندارد. ما نیز قادر به حل این مشکل نیستیم زیرا که اپ استور، اپلیکیشن ایتا را پشتیبانی نمی کند. اگر بنا برا توسعه این اپلیکیشن برای گوشی های آیفون باشد، پیام رسان ایتا در سیستم های غیر رسمی که اپلیکیشن های آیفون را ارائه می دهند و در ایران فعالیت دارند، ارائه خواهد شد. البته استفاده از سیستم های غیر رسمی به خودی خوود خیلی امن نیست ولی وقتی شرکت اپل به ایرانیان احترام نمی گذارد و ما را تحریم می کند راهیی جز این باقی نمی ماند.»

غفاری در خصوص استقبال مخاطبان از پیام رسان های داخلی گفت: « باید به پیام رسان های داخلی فرصت داد تا مردم هم جذب آنان شوند. از طرفی تکنولوژی پیام رسان بسیار قوی تر از شرکت اپراتوری مثل همراه اول است. اگر مردم ایران دوست دارند که تکنولوژی در کشورشان پیشرفت بکند، باید از این پیام رسان ها حمایت کنند. از طرفی چون این علم، علم جدیدی است در نتیجه متخصصان آن همه جوان هستند لذا حمایت از آن به مثابه حمایت از کار و تولید جوانان ایرانی است. این خود بسیار شگفت انگیز است که با وجود تحریم هایی که از سوی تمام اپلیکیشن های بین المللی داشته ایم باز هم ما شاهد پیشرفت روزافزون جوانان ایرانی در این حوزه هستیم. اگر ایرانیان از این تکنولوژی حمایت کنند، خواهیم دید که همانطور که «وی چت» تبدیل به پیام رسان جهانی شد و پیشرفت کرد، پیام رسان های ایرانی هم پیشرفت کنند. البته این برای خود مردم هم بهتر است چرا که در این برنامه ها قادر به استفاده از امکاناتی نظیر سیستم بانکی، پیگیری ها، دولت الکترونیکی ... هستند و حضورشان در صف ها و پروسه های اداری طولانی در بانک ها، ارگان ها و سازمان ها کمتر خواهد شد و وقت بیشتری صرفه جویی خواهند کرد.»

او در پاسخ به این سوال که چرا هیچ یک از پیام رسان های داخلی ما تا به حال جهانی نشده اند گفت: «ـ در حال حاضر دو ماه است که به صورت جدی در مورد پیام رسان های داخلی بحث می شود و این نیازمند زمان است. همانطور که روزنامه های ما در خارج از ایران فعالیت کمی دارند که البته در طول زمان جهانی شده اند آن هم با تاثیرات خیلی کم این اپلیکیشن ها هم نیازمند زمان برای پیشرفت هستند. البته تلگرام هم تنها در ایران فعالیت دارد و تنها 5 درصد مردم روسیه از تلگرام استفاده می کنند و تمامی اخبار منتشر شده مربوط به تجمعات مردم در روسیه و شکست فیلترینگ تلگرام کذب محض بوده است و به اخبار برخی رسانه های بین المللی نظیر یورو نیوز نیز چندان اعتمادی نیست. در هر حال مردم باید به این پیام رسان ها فرصت بروز و ظهور دهند تا ما شاهد پیشرفت این تکنولوژی به نفع مردم باشیم.»

اگر در تمامی علم های جهان جستجویی ساده داشته باشیم خواهیم دید که بسیاری از صاحب نظران آن ایرانی بوده اند. این مسئله نه تنها مربوط به زمان گذشته، بلکه زمان حال را نیز در بر خواهد گرفت. از کارمندان ارشد ناسا تا صاحب نظران علم شیمی در قرون گذشته، می توان نامی از نخبگان ایرانی یافت. مریم میرزاخانی، ریاضیدان پرافتخار ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد در باب تکنولوژی جمله ای معروفی دارد که می گوید: علم و دانش امروز، پایه گذار تکنولوژی فردا است تا زندگی مردم هر روز ساده تر و بهتر شود.

ما ایرانیان نیز قطعا هم لیاقت و هم استعداد توسعه تکنولوژی برای ساده تر شدن زندگی خودمان و هم جهانی شدن این تکنولوژی را داریم. امید است با تمام موانع و مشکلات، پیام رسان های داخلی بتوانند با احترام به مخاطب ایرانی، ایرانیان را جذب کنند و هموطنان نیز با حمایت از این پیام رسان داخلی، به پیشرفت کشور و حمایت از کار و تولید ایرانی کمک شایانی کرده باشند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر