انتقال اورژانسی فرشید ناصری، زندانی در اعتصاب غذا به بیمارستان

خبرگزاری هرانا – فرشید ناصری، زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که از روز شنبه ۲۶ خردادماه در اعتراض به وضعیت حقوقی خود و عدم اعزام به مرخصی دست به اعتصاب غذا زده است، روز گذشته در دوازدهمین روز از اعتصاب غذای خود به دلیل وخامت وضعیت جسمی به بیمارستان مدنی کرج منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرشید ناصری، زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج از روز شنبه ۲۶ خردادماه دست به اعتصاب غذا زده است.

این زندانی که اکنون هشتمین سال از حبس خود را طی می‌کند، از ۱۳ روز پیش در اعتراض به وضعیت حقوقی خود و عدم اعزام به مرخصی اعتصاب خود را آغاز کرد.

یک منبع مطلع از وضعیت این زندانی در گفتگو با هرانا گفت: “روز چهارشنبه ۶ تیرماه و در دوازدهمین روز اعتصاب غذای فرشید ناصری، وی در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ از هوش رفته و به بهداری زندان منتقل شد، اما پس از تایید وخامت وضعیت جسمی، این زندانی را اورژانسی به بیمارستان مدنی در کرج منتقل کردند. با وجود این شرایط قوه قضائیه کماکان نسبت به وضعیت حقوقی این زندانی بی‌اهمیت است. از این رو آقای ناصری نیز زمانی که در بیمارستان به هوش آمد از دریافت سرم خودداری کرده و بر اعتصاب خود پافشاری می‌کند”.

این زندانی سنی مذهب پیش از این نیز در روز شنبه ۲ تیرماه پس از وخامت حالش، از رفتن به بهداری و تزریق سرم خودداری کرده بود.

پیش از این نزدیکان آقای ناصری به هرانا گفتند، او نیاز به جراحی دیسک داشته که به دلیل کمبود امکانات در زندان امکان‌پذیر نیست. “آقای ناصری و خانواده او چندین بار با مراجعه و نامه‌نگاری از قاضی ناظر بر پرونده مشکات این زندانی را مطرح کردند اما به او گفته‌اند به دلیل اینکه پرونده‌اش امنیتی است هیچ گونه تخفیفی در حق او ممکن نیست.”

با توجه به مشکلات فوق آقای ناصری یک هفته پیش از شروع اعتصاب غذا برای آخرین بار تقاضای حل مشکل خود را می کند و خواسته خود را به زندان اعلام می‌کند و پس از یک هفته بی‌توجهی مسئولان از روز شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ در اعتراض به عدم تخفیف در مجازات و محرومیت از مرخصی، اعتصاب غذای خود را آغاز کرد.

این زندانی در مدت حبس دچار مشکلات جسمی از جمله پارگی دیسک کمر و گردن شده و همچنین به دلیل طولانی شدن مدت حبس و مشکلات خانوادگی دچار ناراحتی روحی شده است.

پیش‌تر این منبع مطلع که در رابطه با آخرین وضعیت آقای ناصری به سئوالات گزارشگر هرانا پاسخ می‌داد ضمن تایید این خبر، جزئیاتی از بازداشت و پرونده این زندانی را شرح داده بود.




فرشید ناصری

به گفته این منبع نزدیک به آقای ناصری: “فرشید ناصری در سال ۱۳۸۹ در سنندج بازداشت شد. وی در آن زمان در تاکسی تلفنی کار می‌کرد. روز بازداشت با وی تماس گرفتند و به بهانه پرسیدن چند سوال او را به اداره اطلاعات احضار و پس از آن، بازداشت و به سلول انفرادی منتقل کردند. این در حالی بود که کمتر از یک ماه از ازدواج این جوان می‌گذشت. آقای ناصری تحت فشار شکنجه‌های روحی و جسمی و توهین ماموران بازداشتگاه در سلول انفرادی، مجبور به اعترافاتی شد که هیچ پایه و اساسی نداشت.

پس از گذشت یک سال، وی از سلول انفرادی به اندرزگاه ۴ سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج منتقل شده و پس از مدتی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به اعدام محکوم شد. این رای ظالمانه در حالی صادر شد که این جوان تحت فشار شکنجه ناچار به طرح اعترافاتی بی اساس شده و دادگاه نیز هیچ توجهی نسبت به اظهارات وی نکرد. حتی پس از صدور حکم اعدام نیز هیچ گونه حق اعتراضی به او داده نشده و این حکم پس از سه سال توسط دیوان عالی کشور قطعی و به وی ابلاغ شد. خانواده آقای ناصری در این مدت برای او وکیل گرفته تا جهت اعاده دادرسی، اعتراضی را به دیوان عالی کشور بفرستند که این اعتراض پس از مدتی پذیرفته شد.

در تاریخ ۱۱ مردادماه سال ۹۵ که به دوشنبه سیاه زندان رجایی شهر کرج نیز شهرت دارد، ماموران زندان با یورش بی‌سابقه فرشید ناصری و سایر هم‌بندی‌هایش را با تدابیر شدید امنیتی به سلول‌های انفرادی جهت اجرای حکم اعدام منتقل کردند اما به دلیل اینکه حکم این جوان نقض شده بود به سلول بند سپاه منتقل شده و حداقل ۲۵ نفر از هم‌بندی‌های او اعدام شدند.

آقای ناصری به دستور قاضی پرونده به مدت ۸ روز در این سلول‌ها نگهداری شد و سپس به اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجایی شهر منتقل شد. با گذشت یک سال و در سال ۹۶ توسط قاضی صلواتی به دادگاه انقلاب احضار شده و با توجه به اظهارات او در دادگاه حکمش به ۱۲ سال کاهش پیدا می‌کند.”

هرانا پیشتر گزارش کرده بود، دادگاه تجدید نظر محکومیت سه زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج را به ۱۲ سال حبس کاهش داد. این زندانیان که پیش تر به اعدام محکوم شده بودن پس از نقض پرونده در دیوان عالی کشور و محاکمه مجدد به ۱۵ سال تحمل حبس محکوم شدند که این حکم نیز در مرحله تجدید نظر به ۱۲ سال کاهش یافت.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر