ممانعت از دفن یک شهروند بهایی در کرمان

خبرگزاری هرانا – نیروهای امنیتی از دفن یک شهروند بهائی اهل کرمان که روز گذشته فوت کرده بود جلوگیری کرده و خانواده وی را مجبور کردند که ایشان را در شهر رفسنجان دفن کنند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیروهای امنیتی شهر کرمان از دفن یک شهروند بهایی اهل کرمان به نام “حسین شجاعی” که در تاریخ چهارم شهریورماه فوت کرده بود جلوگیری کردند و خانواده وی را مجبور کردند که متوفی را در شهر رفسنجان دفن کنند.
یک منبع مطلع در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “دیر‌وز یکی دیگر از دوستانمان به نام حسین شجاعی در کرمان فوت کردند و‌ مسئولین از دفن ایشان در گلستان جاوید کرمان ( آرامستان بهائیان کرمان) ممانعت کرده و خانواده وی را مجبور کردند که شخص متوفی را در رفسنجان دفن کنند.”
این منبع همچنین افزود: “خواسته مسئولان در حالی است که طبق احکام دیانت بهایی نباید فاصله زمینی محل فوت تا محل دفن بیش از یک ساعت باشد و فاصله بین کرمان تا رفسنجان بیش از این است.”

هرانا پیشتر در گزارش مربوط به ۲۰ مردادماه سال جاری از ممانعت از دفن یک شهروند بهایی دیگر در کرمان به نام عباس خلوصی خبر داده بود. نیروهای امنیتی خانواده وی را نیز مجبور کرده بودند که ایشان را در شهر رفسنجان دفن کنند.

یک منبع مطلع پیشتر ضمن تایید خبر ممانعت از دفن آقای عباس خلوصی به گزارشگر هرانا گفته بود: “نیروهای امنیتی فرزند آقای خلوصی را احضار و تاکید کردند که اگر خودتان ایشان را به رفسنجان منتقل نکنید خودمان ایشان را منتقل و دفن میکنیم.”

هرانا اسفند ماه سال گذشته در گزارشی از پلمپ آرامستان (گلستان جاوید) بهاییان کرمان توسط شهرداری کرمان خبر داده بود.



آرامستان بهاییان (گلستان جاوید) در شهر کرمان از ظهر ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ به دستور مقامات قضایی کرمان پلمپ شده و از دفن مردگان بهایی در آن جلوگیری می‌شود. این در حالی است که بر اساس ابلاغیه سال ۹۴ مقامات قضایی، در هر استان حداقل یک شهر برای دفن شهروندان متوفی بهایی در نظر گرفته شده است؛ صبح روز ۲۴ اسفند سال گذشته تعدادی از شهروندان بهایی ساکن کرمان که به این محل رفته بودند با پلمپ آرامستان از طریق بستن درب و نصب بنر مواجه شدند. از ورود آنها به داخل گلستان جاوید جلوگیری شد.
شهرداری کرمان با نصب بنری در ورودی این گورستان از تعطیلی و ممنوعیت دفن اموات در این مکان خبر داده است “حسب دستور مقام محترم قضایی با استناد به ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و به دلیل معضلات و مشکلات بهداشتی، زیست‌محیطی و پیرو تبصره ۶ ماده ۹۶ قوانین مربوط به شهر و شهرداری دفن اموات از تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ در این مکان ممنوع است”.

هرانا، پیش از این نیز طی سال‌های گذشته در گزارشات مختلف از تخریب و تعطیلی گورستان‌های بهاییان در شهرهای مختلف ایران توسط نهادهای قضایی و امنیتی خبر داده بود.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر