با تلخ‌ترین‌ و جنجالی‌ترین‌ روزهای آموزش و پرورش در سال تحصیلی که گذشت

مهر از راه رسیده و بیش از ۱۴ میلیون دانش‌آموز به استقبال آن می روند و بهار تعلیم و تربیت را در اول پاییز در حالی جشن می‌گیرند که هنوز خبری از زرد شدن درخت‌ها و خش خش برگ‌ها زیر پایشان نیست.
به گزارش ایسنا، مهر از راه رسیده و بیش از ۱۴ میلیون دانش آموز به استقبال آن می‌روند. بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده، بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار دانش آموز در دوره ابتدایی ثبت نام کرده‌اند که یک میلیون و ۲۹۶ هزار نفر آنها کلاس اولی‌اند.

سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور، همزمان با بازگشایی مدارس ۱۷۰۰ پروژه آموزشی و پرورشی را افتتاح می‌کند که شامل ۷۹۴۵ کلاس درس با یک میلیون متر مربع زیر بناست و اعتباری بالغ بر ۱۲۵۲ میلیارد تومان صرف آن شده است. ۶۷ سالن ورزشی، ۱۶ استخر و ۱۰۸ فضای پرورشی با اعتبار ۱۹۸ میلیارد تومان نیز در آستانه مهر تحویل آموزش و پرورش می‌شود.

همچنین سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی از چند ماه قبل تالیف و چاپ ۱۴۰ میلیون جلد کتاب درسی در ۱۲۰۰ عنوان را برای دانش آموزان شروع و کتب را به مناطق و مدارس ارسال کرده است تا به موقع و اول مهر به دست دانش آموزان برساند.

دانش آموزان ایران اسلامی مهر سال گذشته را با وزیر جدیدشان شروع کردند و قرار است از فردا روزهای تازه دیگری را با سکانداری او سپری کنند. در بیش از ۴۰۰ روزی که از حضور سید محمدبطحائی بر مسند وزارت آموزش و پرورش می‌گذرد اتفاقات خوب و بد بسیاری رخ داده، اما تیم اجرایی وزارت آموزش و پرورش تاکید می‌کند تمام تلاش خود را بکار بسته تا بازگشایی مدارس به بهترین شکل خود اتفاق بیافتد، هرچند در این میان نمایندگان مجلس نیز همراهی و چندی پیش اعلام کردند از استیضاح وزیر آموزش و پرورش به علت قرار گرفتن در آستانه شروع سال تحصیلی صرف نظر کرده‌اند.

از تلخ‌ترین تا عجیب‌ترین اتفاق یک سال گذشته

شاید بتوان گفت فاش شدن ماجرای آزار جنسی چند دانش‌آموز در یک مدرسه غیردولتی تهران تلخ‌ترین اتفاق یک سال گذشته بوده‌ است.

حذف آزمون‌های ورودی مدارس خاص در دوره ابتدایی نیز جنجالی‌ترین تصمیم این وزارتخانه بود که واکنش‌های فراوانی را به همراه داشت و موج اتفاقات پس از آن هنوز ادامه دارد.

پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۶، چند برابر شدن بودجه مدارس شبانه‌روزی و ابلاغ اعتبار قابل توجه برای تجهیز هنرستان‌ها نیز از مهمترین اتفاقات مالی قابل توجه یک سال گذشته بودند.

کمبود نیروی انسانی و بازنشستگی چند هزار فرهنگی هم چالشی‌ترین موضوعی است که آموزش و پرورش در طول یکسال گذشته با آن دست و پنجه نرم کرده و طبق اعلام رئیس مرکز منابع انسانی ناچار شد مدارس را با وجود کمبود ۱۸۰ هزار معلم با اتخاذ روش‌های دیگر ساماندهی کند و برای جذب ۴۰ هزار نیروی جدید از دولت مجوز بگیرد.

هرچند تایید حکم رئیس دانشگاه فرهنگیان بعد از گذشت هفت سال از تاسیس آن از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصویب احیای سازمان ملی پرورش‌ استعدادهای درخشان، ممنوعیت ورود کتب کمک درسی به دوره ابتدایی، قبولی ۱۷ دانش آموز سیستان و بلوچستانی از یک کلاس درس در کنکور سراسری، کاهش تخلفات در مدارس غیردولتی و تقویت نظارت‌ها با راه‌اندازی ۱۳ سامانه، تلاش برای تحقق شعار مدرسه محوری در راستای اجرای سند تحول بنیادین، ‌ انتصاب مدیران مدارس از میان داوطلبان علاقه مند و پرتوان، حذف تکالیف نوروزی، راه‌اندازی سامانه کنترل و رصد سفرهای دانش آموزی، ‌ ثبات نسبی مدیریتی، توسعه نرخ پوشش پیش دبستانی‌ها و بازگشت حق سختی کار به احکام حقوقی فرهنگیان از جمله اتفاقات خوب و شیرین یک سال گذشته باشند اما شاید بتوان گفت هنوز اقدامی فراگیر که شیرینی آن را تمام دانش آموزان و فرهنگیان چشیده باشند، رخ نداده است.

معاونت تربیت بدنی و سلامت این وزارتخانه هم جزو کم خبرترین‌ها بوده و در حال اجرای آرام و بی سروصدای المپیادهای ورزشی، مسابقات ورزشی و طرح‌هایی چون حیاط پویا و کانون‌های ورزشی درون و برون مدرسه‌ای است و طرح نماد را که با مشارکت چندین دستگاه اجرایی برای مراقبت اجتماعی از دانش آموزان تصویب شده را با سرعت نه چندان بالا پیش می‌برد. از جمله برنامه‌های مهم این معاونت طرح ضربتی فعالیت‌های ورزشی دختران ابتدایی است که قرار است در چند فاز عملیاتی شود.

وزیر آموزش و پرورش در یک سال گذشته دست به تغییر و تحولات مدیریتی نیز زد. وی در ماه‌های ابتدایی علیرضا کاظمی را از آموزش و پرورش خراسان به معاونت پرورشی و علی الهیار ترکمن را از سازمان برنامه به معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی آورد؛ ‌ امر نوسازی مدارس را به مهراله رخشانی‌مهر و سازمان مدارس غیردولتی را به مجتبی زینی‌وند سپرد، حیدر تورانی را جایگزین حجت السلام محمدیان کرد و چند روز قبل با یوسف نجفی خداحافظی و امیرعلی نعمت‌الهی را برای معاونت حقوقی و امور مجلس وزارتخانه‌اش منصوب کرد.

در این میان انتقال بی سروصدا و مسکوت علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه به کتابخانه ملی که هیچ‌گونه اطلاع رسانی رسمی از سوی این وزارتخانه برای آن صورت نگرفت از عجیب‌ترین جابجایی‌های مدیریتی بود. اخیرا نیز زمزمه‌هایی مبنی بر تغییر مدیریت صندوق ذخیره فرهنگیان به گوش می‌رسد که می‌تواند جالب توجه باشد.



جدیدترین برنامه‌های آموزش و پرورش برای فرهنگیان و مدارس از مهر ۹۸



وزیر آموزش و پرورش در هفته گذشته به برخی تصمیمات و برنامه‌های جدید خود اشاره کرد و گفت: برای سال تحصیلی جدید نباید کتاب‌های کمک آموزشی در مدارس ابتدایی وارد شود. لازم است همه مدیران در ممنوعیت ورود کتاب‌های کمک آموزشی و آزمونها به مدارس ابتدایی توجیه باشند. همچنین در ایام آغاز سال تحصیلی مرکز نیروی انسانی در ستاد و استان‌ها به صورت شبانه روزی مستقر خواهند بود تا هر مشکلی در مناطق وجود داشته باشد را فورا حل کنند.

وی افزود: پیش نویس لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان هم اکنون در کمیسیون‌های دولت است و امیدواریم به‌زودی بررسی و تصویب شود.

اجرای طرح ایران مهارت در ۱۰درصد مدارس کشور در سال تحصیلی جدید، چهار برنامه سنجش صلاحیت و شایستگی مدیران مدارس، وسعت بخشی به دامنه انتخاب مدیران، سنجش وضعیت مدارس و تفویض اختیار به مدارس، مهارت محور شدن تکالیف دانش آموزی، اختصاص دو ساعت به برنامه ویژه مدارس، شناسایی کودکان واجب‌التعلیم بازمانده از تحصیل، راه‌اندازی صندوق حمایت از موسسان مدارس غیردولتی و توسعه باشگاه‌های پیشکسوتان فرهنگی تنها بخشی از برنامه‌های آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید هستند.

انتهای پیام


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر