،کولسیان،اول تسالونیکیان،دوم تسالونیکیان

کولسیان این نامه را پولس به کلیسای کولسیه نوشته شده است. این شهر در شرق افسس و در آسیای صغیر واقع شده است. این کلیسا توسط پولس بنا نشده بود، امّا در منطقه‌ای بود که پولس نسبت به آن احساس مسئولیّت می‌کرد.
اول تسالونیکیان مسئله بازگشت مسیح برای اهالی کلیسای تسالونیکی موجب بروز اضطراب و نگرانی شده بود. نامهٔ دوم پولس به تسالونیکیان با تعلیمی برخورد می‌کند که براساس آن، روز خداوند خواهد آمد بلکه الآن فرا رسیده است.
مسئله بازگشت مسیح برای اهالی کلیسای تسالونیکی موجب بروز اضطراب و نگرانی شده بود. نامهٔ دوم پولس به تسالونیکیان با تعلیمی برخورد می‌کند که براساس آن، روز خداوند خواهد آمد بلکه الآن فرا رسیده است.

❊این نامه را پولس به کلیسای کولسیه نوشته شده است. این شهر در شرق افسس و در آسیای صغیر واقع شده است. این کلیسا توسط پولس بنا نشده بود، امّا در منطقه‌ای بود که پولس نسبت به آن احساس مسئولیّت می‌کرد. بنابراین او خادمینی را از افسس مرکز استان آسیایی روم به آنجا فرستاد. پولس متوجّه شده بود که معلّمینی با تعالیم غلط در کلیسای کولسیه وجود دارند. آنها تعلیم می‌دادند برای شناخت خدا و نجات کامل، باید ارواح و قدرتهای روحانی را پرستش کنند. همچنین این معلّمان می‌گفتند که باید قوانین مخصوص مانند ختنه و مقرّرات خوراکی‌ها و غیره را انجام دهند.
پولس، این نامه را می‌نویسد تا با استفاده از حقایق پیام مسیحی، به تعالیم غلط پاسخ دهد. مرکز اصلی این پاسخ، این است که عیسی مسیح قادر است نجات کامل عطا کند و سایر تعالیم و کارها، در واقع انسان را از مسیح دور می‌سازد. خدا جهان را به وسیلهٔ عیسی مسیح آفرید و به وسیلهٔ او جهان را به سوی خود باز می‌گرداند. مسیح به همهٔ مردم موعظه می‌شود تا به وسیلهٔ اتّحاد با او در جلال خدا سهیم شوند. سپس پولس معنی این تعلیم مهم را برای زندگی ایمانداران شرح می‌دهد.
قابل توجّه است که تیخیکاس به همراه اونیسیموس -‌برده‌ای که پولس به‌خاطر او نامه‌ای به فِلیمُون نوشت – این نامه را به کولسیه ‌برد.
تقسیم‌بندی کتاب
مقدّمه ۱‏:۱‏-۸
ماهیّت و کار مسیح ۹‏:۱‏-۱۹‏:۲
زندگی جدید در مسیح ۲۰‏:۲‏-۶‏:۴
خاتمه ۷‏:۴‏-۱۸


معرّفی کتاب تسالونیکی پایتخت استان رومی مکادونیه بود. پولس بعد از ترک فیلیپیه، کلیسایی در این شهر تأسیس نمود. پس از مدّتی با مخالفت یهودیان حسود و خودخواه مواجه شد که نمی‌توانستند موفقیّتهای پولس را بویژه در بین غیر یهودیانی که به یهودیّت علاقه‌مند بودند، ملاحظه کنند. پولس مجبور شد که تسالونیکی را ترک کرده به بیریه برود. پس از مدّتی که او به قرنتس رسید، پیامی خصوصی از طرف تیموتاؤس، همکار خود دربارهٔ کلیسای تسالونیکی دریافت نمود. اولین نامهٔ پولس به تسالونیکی برای تشویق کردن و اطمینان آنها نوشته شد. او خدا را برای خبرهایی که دربارهٔ ایمان و محبّت آنها شنیده بود، شکر می‌کند و چگونگی زندگی خود را در زمانی‌که در بین‌ ایشان بود به آنها خاطرنشان می‌سازد. سپس به سؤالاتی که دربارهٔ زمان بازگشت مسیح مطرح شده بود، پاسخ می‌دهد. به عنوان مثال، آیا ایمانداری که قبل از بازگشت مسیح فوت می‌کند، حیات جاودانی مسیح را دریافت خواهد نمود یا نه؟ مسیح چه موقع باز می‌گردد؟ پولس از این فرصت استفاده کرده، به آنها می‌گوید که در آرامش کار کنند و با امید در انتظار بازگشت مسیح باشند. تقسیم‌بندی کتاب مقدّمه ۱‏:۱ سپاسگزاری و ستایش و تمجید ۲‏:۱‏-۱۳‏:۳ نصیحت دربارهٔ رفتار مسیحی ۱‏:۴‏-۱۲ تعالیم دربارهٔ بازگشت مسیح ۱۳‏:۴‏-۱۱‏:۵ آخرین تشویق‌ها ۱۲‏:۵‏-۲۲ خاتمه ۲۳‏:۵‏-۲۸


❊مسئله بازگشت مسیح برای اهالی کلیسای تسالونیکی موجب بروز اضطراب و نگرانی شده بود. نامهٔ دوم پولس به تسالونیکیان با تعلیمی برخورد می‌کند که براساس آن، روز خداوند خواهد آمد بلکه الآن فرا رسیده است. پولس این نظر را این‌گونه اصلاح می‌کند که پیش از بازگشت مسیح، شریر و شرارت تحت رهبری کسی‌که «شریر» خوانده می‌شود، به بالاترین درجهٔ خود خواهد رسید که آن شریر بر ضد مسیح خواهد بود.
پولس رسول به‌خاطر احتیاج خوانندگان خود تأکید می‌کند که آنها هم مانند خود او و سایر همکارانش، با وجود سختی‌ها و مشکلات در ایمان خویش استوار بمانند.
تقسیم‌بندی کتاب
مقدّمه ۱‏:۱‏-۲
تعریف و تمجید ۳‏:۱‏-۱۲
تعلمیات دربارهٔ بازگشت مسیح ۱‏:۲‏-۱۷
نصیحت دربارهٔ رفتار مسیحی ۱‏:۳‏-۱۵
خاتمه ۱۶‏:۳‏-۱۸

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر