سالی 700 هزار سزارین در کشور


درحالی که پزشکان و ماماها از خطرات و مضرات سزارین در زایمان زنان ایرانی هشدار می دهند رئیس انجمن علمی مامایی ایران گفته است حدود ۵۰ درصد نوزادان در اتاق های عمل متولد می شوند.
پایگاه خبری جامعه خبر/ سید هادی کسایی زاده/ ناهید خداکرمی رئیس انجمن علمی مامایی ایران در نشست خبری
چهارمین کنگره بی نالمللی تولیدمثل اعلام کرد: انجمن مامایی ایران تلاش کرده همواره در راستای سیاست های جمعیتی کشور، گام بردارد بر همین اساس موضوع سلامت مادر و نوزاد به عنوان شاخص مهم در تولیدمثل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی با عنوان این مطلب که در زمان برگزاری این کنگره، انجمن مامایی دو پنل را با موضوع بررسی کاهش مرگ و میر مادر و نوزاد و همچنین مروری بر تجربه جهان در زمینه سلامت مادر و نوزاد برگزار می کند افزود: ایران جزء کشورهایی است که از نظر کاهش مرگ و میر مادر و نوزاد در دنیا خوب پیشرفته اما از جهت عوارض کاهش مرگ و میر مادران باردار، نیاز به بازسازی وجود دارد.

خداکرمی با اشاره به این مطلب که آمار سزارین در ایران بالا بوده و اسفبار تلقی می شود، تأکید کرد: در این شرایط حدود ۵۰ درصد نوزادان در اتاق های عمل به دنیا می آیند. این آمار در حالی است که اگر متولدین سالانه کشور را 1.5 میلیون نفر در
نظر بگیریم حدود سالی 700 هزار کودک با سزارین به دنیا می آیند.

رئیس انجمن علمی مامایی ایران با تأکید بر استفاده از تجربیات جهانی در زمینه سلامت مادر و نوزاد تصریح کرد: ما در پنل مروری بر تجربه جهان در زمینه سلامت مادر و نوزاد تصمیم داریم با استفاده از حضور مدرسین خارجی تجربه های موفق در این زمینه را به صورت یک برنامه راهبردی در اختیار سیاست گذاران کشورمان قرار دهیم.

وی در ادامه به موضوع آلودگی هوا و امواج و تأثیرگذاری آنها در باروری گفت: ما می خواهیم با بررسی این موضوع پی به این موضوع ببریم که الان مردم در چه شرایطی هستند و آیا امواج در حد مطلوب بوده و یا اینکه این امواج برای سلامت مردم
مضر است.

خداکرمی اظهار داشت: ما به دنبال معرفی یک تولید مثل باکیفیت از نظر استانداردهای جهانی هستیم.

به گزارش جامعه خبر، استاندارد دنیا به ازای هر 1000 تولد زنده، 30 ماما است و در کشور ما به ازای هر 1000 تولد زنده، 10 ماما است، اما در واقعیت مب بینیم که در برخی از زایشگاهها برای هر 3 هزار تولد زنده، تنها 15 ماما وجود دارد که این رقم
بسیار پایین است.

با توجه به اینکه بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی کشور درصدی از پذیرش را به دانشجویان بومی و استان خود اختصاص می دهند، تقریباً با کمبود ماما در اکثر استا نها مواجه نیستیم، اما در برخی از مناطق محروم این مشکل وجود دارد.

نکته قابل تامل این است که بیشترین ماماهایی که در مناطق محروم کار م یکنند، ماماهای پزشک خانواده هستند که بهترین خدمات را به محرومترین افراد کشور ارائه می کنند.

بعنوان نمونه در استان لرستان یک ماما روزانه 180کیلومتر جاده صعب العبور را میرود و برمیگردد. این در حالی است که متأسفانه نظام سلامت در ترمیم حقوق تیم پزشک خانواده این مسائل را در نظر ندارد.

باید به خاطر داشت مامایی که در پزشک خانواده خدمت می کند، نقش همسری و مادری نیز دارد. علاوه بر آن این افراد حق بیتوته ندارند و حق اقامتی که برای پزشکان در این طرح لحاظ می شود، برای ماماها وجود ندارد. همچنین در ترددها امنیت آنها به خطر می افتد. انتظار م یرفت افزایش حقوق برای آنها در نظر گرفته شود، اما 30 درصد حقوق آنها به عنوان ارزشیابی از عملکرد نگه داشته می شود. همچنین رقم و درصد افزایش حقوق ماماها نسبت با پزشک خانواده بسیار متفاوت و پایین تر است.

انجمن مامایی گفته است: ما معتقدیم پزشکی که به روستا م یرود و خدمت م یکند، بسیار ارزشمند است و باید دست او را بوسید، اما باید حقوق ماماها نیز به همان نسبت افزایش می یافت. این بی عدالتی و تبعی ضها در مناطق محروم ماماها را آزار م یدهد.

امیدواریم در سال جدید حقوق این افراد متناسب به خدمات، وضعیت و مسیر روزانه آنها افزایش یابد؛ چراکه بار اصلی پزشک خانواده در بخش سلامت زنان، باروری و بارداری بر عهده ماماهای پزشک خانواده است.

به گزارش جامعه خبر، با گنجاندن زایمان طبیعی در طرح تحول، تأثیر آن بیشتر بر دهندگان خدمت بود. بسیاری از متخصصین زنان به سمت زایمان طبیعی روی آورده اند؛ اگرچه به دلیل یکسان سازی تعرفه های زایمان، گامی بلند برداشته شد و این مسئله توانسته است از رشد سزارین جلوگیری کند و حتی حدود 4 درصد نیز آن را کاهش دهد، ولی طرح تحول برای حرفه مامایی کاری انجام نداده است.

با هر کودکی که از طریق سزارین به دنیا م یآید، در خطر یکسری بیمار یها قرار م یگیرد. تحقیقات نشان داده است که کودکان سزارینی 50 درصد بیشتر به آسم، 25 درصد به دیابت و بیمار یهای مثل چاقی، بیش فعالی، اوتیسم و کم خونی مبتلا می شوند.

بر اساس این گزارش یکی از رو شهایی که در علم پزشکی قابل احترام است توجه به شواهد و مستندات تولیدی سایر کشورها است. برای حرفه NHS مامایی هم با یک نگاه به خدمات بهداشت کشور انگلستان می توانیم با الگوبرداری از سیستم و سازوکار این کشور از خدمات طراح یشده آن استفاده کنیم، اما ما در مقابل از کشور ترکیه که ارائه کننده ضعیف ترین خدمات مامایی است، الگوبرداری می کنیم.

این کشور تازه اقدام به تربیت دانشجویان لیسانس مامایی کرده است. شاید در نظام سیستماتیک و ساختاری پزشک خانواده بتوان از ترکیه الگو گرفت، اما در بحث سلامت مادران نمیتوان آنها را الگو قرار داد و باید از کشورهای بهتر از خودمان مانند فرانسه، اتریش و انگلیس تبعیت کنیم. اگر این الگوها با داشته های خودمان عجین شود، میتوان خدمات درست و شایست های به زنان ارائه کرد و کودکانمان را با عبور از کانال زایمانی که خداوند مقدر کرده است، به دنیا آوریم.

کارشناسان و ماماهای ایرانی می گویند: زنان قدر سلامتی خود را بدانند و به راحتی خود را به تیغ جراحی نسپارند. اجازه ندهند که زمان تولد فرزندشان را کسی غیر از نوزاد تعیین کند. آن دسته از زنان که به دلیل ترس و نگرانی از دردهای زایمانی به سزارین تمایل دارند، بدانند که ماماهای ما در طی دوران بارداری روشهای کاهش درد غیردارویی را آموزش می دهند و همچنین می توانید با کمک متخصصان، یک زایمان طبیعی بی درد داشته باشید.

همچنین شرایطی را فراهم کنید تا خود و فرزندتان از تمام نعمات بارداری و تولد بهره ببرید. همچنین در حین زایمان طبیعی بدن مادر فعل و انفعالاتی را تجربه می کند که اثرات آن از طریق جفت به کودک می رسد و هیچ جایگزینی ندارد.

بدن مادر طوری آفریده شده است که کودک از کانال زایمانی عبور کند؛ لذا این حق را از خود و فرزندانتان نگیرید. اگر مادری به دلیل شرایط بیماری و فیزیک، نیاز به سزارین و زایمان با استفاده از اسباب داشته باشد، هیچ جای نگرانی نست؛ چراکه در
بیمارستان متخصص زنان و زایمان حضور دارد و این ارجاع انجام می شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر